- 3kg kígyóuborka uborka
- 2db. csípős paprika (én csak 1db-ot tettem, hogy ne legyen erős)
- 4 db. babérlevél
- 15 szem fekete bors
- 1 kávés kanál Nátrium-benzoát
- 3 ek. só
- 40 dkg cukor
- 2,5 dl ecet (15%)
24 órát állni hagyni, közbe megkavarni és mehet az üvegbe! :)
Vizet fel kell forralni, hozzávalókat belekeverni. Vigyázat a sz.bikarbóna felpezseg !
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDe aki nem szereti a répát, zöldséget benne akkor tehet bele káposztát, vagy paprikát helyette. Bors, mustármag, koriander, babérlevél, 6 dl 10% ecet, 10 dkg só, 30 dkg cukor, 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet a sóval felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. 2. Az uborkákat jól megmossuk, a külső szúrós szőröket kézzel vagy körömkefével ledörzsöljük. Két végét levágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkát legalább 5 lé vízben megmossuk. Szerintem teljesen felesleges bevagdalni a végeit, de persze kik-ki cselekedjen ízlése szerint. A kimosott üvegünk aljára rakunk egy a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű