1/2 bögre rizs 1/2 fej kelkáposzta 10 db sós palacsinta 1 kis konzerv paradicsompüré olaj só, cukor borsikafű, bazsalikom
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk, majd sózzuk. A rizst megfőzzük, sóval és borsikafűvel ízesítjük. Mikor a káposzta és a rizs kész, összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük, és egymás mellé elrendezve tálba tesszük. A paradicsomszószt elkészítjük, bazsalikommal ízesítjük és a palacsintákra öntjük. Rögtön tálaljuk.
Karfiolt félpuhára főzőm. Rizs+pírítom-->vízzel felöntöm. hagyma+fokhagyma-->pírítom.+hús-->zsírjára sütöm.+fűszerek. Tepsibe: zsemlemorzsa+hús+karfiol+tejszín+tojás+resz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsákra szedjük, és megfőzzük sós vízben. A húst felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg sültcsirke fűszersóval is ízesíthetjük. Serpenyőben vajon kisütjük. Közben...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA csülköket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd sóval, borssal, bedörzsöljük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és karikák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit és a gombát héjastól lereszeljük. Megszórjuk 2 csipetnyi sóval, néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk. Ízesítjük borssal, kaporral és a szárított vargány...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes