50 dkg kelkáposzta 3 db tojás 2 db zsemle (szikkadt) 2 ek tej 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg zsemlemorzsa só ízlés szerint 1 csipet bors 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény 1 kk majoranna 2 ek napraforgó olaj 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
1. A kelkáposztát félbevágjuk, a torzsájától megszabadítjuk, és enyhén sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, a vizet ki is nyomkodjuk belőle. Apró darabokra vágjuk.
2. A hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. 3. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és összemorzsoljuk.
4. A kelkáposztát összekeverjük a hagymával, a zsemlékkel, a zúzott fokhagymával, a tojásokkal. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával. Jól összedolgozzuk, és a massza állagától függően adunk hozzá 2-4 ek zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
5. Kb. púpos ek-nyi darabokat veszünk ki belőle, és 2 cm vastag korongokká alakítjuk. Zsemlemorzsában megforgatjuk. 6. Forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd szalvétára szedjük, hogy az a felesleges olajat magába szívhassa
A vinetéket nyílt tűzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg Hozzáadjuk az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, sót, borsot, majonézt ízlés sze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A párizsit a hagymával és fokhagymával ledaráljuk, és az összetört burgonya közé keverjük.Beleütünk 2 tojást, ízlés szerint sóval és bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTamásSzendvicskrém Besamelmártást készítünk: kevés vajat habzásig melegítünk, hozzáadunk egy kis lisztet, néhány percig pirítjuk, végül felöntjük a tejjel. Felforraljuk, sózzuk, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba mérjük, és közepében egy kis mélyedést alakítunk ki. Ide öntjük a langyosra melegített tej felét, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzászórjuk a cukrot is,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű