2 kg burgonya
1 evőkanál só
6 tojás
5 dkg élesztő
kevés tej az élesztő felfuttatásához
liszt, amennyit felvesz
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és 1 evőkanál sóval megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és átnyomjuk burgonyanyomón. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és annyi lisztet, hogy a tészta sem túl lágy, sem túl kemény ne legyen. Pereceket formálunk belőle, hagyjuk 15 percig kelni, majd bő olajban kisütjük az első oldalát fedővel letakarva, a másik oldalát pedig fedő nélkül.
Lehet fogyasztani így sósan is, de aki szereti az édeset, illik hozzá a lekvár, mogyorókrém, porcukor, kinek mi a szimpatikus.
Olajos, sós vízben megfőzzük a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és beleszórjuk a búzadarát. Állandó kevergetés mellett (ez fontos, mert nagyon hamar meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejfölt elkeverjük a tojássárgákkal, sóval, borssal, hagymával, 2 ek olajjal, majd belerakjuk a feldarabolt sonkát, szalonnát, és végül a felvert tojásfehérjét. 2. A tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát kifőzzük, leszűrjük, félretesszük. Kockákra vágott csirkemellet hagymakrémmel kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott, kockázott paradicsomot és a fűszereket. 2 dl vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat ízesítettem sóval, elkevertem a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal. A tejet és a sütőporral elvegyített lisztet...
Elkészítési idő: 20 p Nehézség: Könnyű