4 nagy szál sárgarépa
4 nagy szál petrezselyem
3 nagy fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy fej zeller
3 kisebb zsenge karalábé
3 kisebb fehér paprika (csumája nélkül)
1 nagy csokor friss petrezselyemlevél
1 kis csokor friss zellerlevél
20 dkg só kg-onként
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd kisebb darabokra vágunk. Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk.
Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,2 kg lett a fenti mennyiségből és 24 dkg sót kevertem hozzá. Jól összeforgatjuk, és addig hagyjuk állni míg az üvegeket kifertőtlenítjük, kiszárítjuk. Megtöltjük az üvegeket, lezárjuk és hűtőben tároljuk.
Az itthon lévő zöldségekből válogattam össze párat, jól megtisztítottam. Tulajdonképpen csak ez a fázis a hosszadalmas, a többi már megy gyorsabban. Három közepes üveget töltött meg a tömény zöldségaroma, aminek isteni az illata. Természetesen az összetevők és az arányok tetszés szerint variálhatók az otthon lévő alapanyagokból. Elég sós, ezt mindenképpen figyelembe kell venni a felhasználáskor. Azt, hogy meddig áll el, csak később tudom majd megmondani, de a biztonság kedvéért a hűtőben fogom tárolni.
1. Olajba lisztet teszünk, kavargatjuk mint a rántást de nem pirítjuk meg, majd beletöltjük a paradicsom levet. Izesítem só, bors, oregánó 2. Az olajba először a húst forgatom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sárgarépát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A zellergumót meghámozzuk, és feldaraboljuk. A petrezselyemgyökeret is meghámozzuk, és szintén felkarikázzuk. A vöröshag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A joghurtot sóval, borssal, mentával elkeverjük, majd belereszeljük a fokhagymát és az uborkát, aminek kivágtuk a vizes részét a közepén. 2. Összekeverjük, és betesszük a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA spenótot melegítsük meg egy kisebb edényben, adjunk hozzá annyi tejet (esetleg tejszínt), hogy eléggé folyékony legyen (ez itt nem árt, mert így lesz tökéletes a nokedli mellé)....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű