menu

Családireceptkönyv.hu

Házi ételízesítő


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 nagy szál sárgarépa
4 nagy szál petrezselyem
3 nagy fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy fej zeller
3 kisebb zsenge karalábé
3 kisebb fehér paprika (csumája nélkül)
1 nagy csokor friss petrezselyemlevél
1 kis csokor friss zellerlevél
20 dkg só kg-onként

Elkészítés:


Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, majd kisebb darabokra vágunk. Késes aprítóban vagy botmixerrel jól összeaprítjuk.

Lemérjük és kg-onként 20 dkg sót adunk hozzá. Nálam 1,2 kg lett a fenti mennyiségből és 24 dkg sót kevertem hozzá. Jól összeforgatjuk, és addig hagyjuk állni míg az üvegeket kifertőtlenítjük, kiszárítjuk. Megtöltjük az üvegeket, lezárjuk és hűtőben tároljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az itthon lévő zöldségekből válogattam össze párat, jól megtisztítottam. Tulajdonképpen csak ez a fázis a hosszadalmas, a többi már megy gyorsabban. Három közepes üveget töltött meg a tömény zöldségaroma, aminek isteni az illata. Természetesen az összetevők és az arányok tetszés szerint variálhatók az otthon lévő alapanyagokból. Elég sós, ezt mindenképpen figyelembe kell venni a felhasználáskor. Azt, hogy meddig áll el, csak később tudom majd megmondani, de a biztonság kedvéért a hűtőben fogom tárolni.

Házi ételízesítő

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Spagetti szósz
Spagetti szósz

1. Olajba lisztet teszünk, kavargatjuk mint a rántást de nem pirítjuk meg, majd beletöltjük a paradicsom levet. Izesítem só, bors, oregánó 2. Az olajba először a húst forgatom...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Vadasmártás
Vadasmártás

A sárgarépát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A zellergumót meghámozzuk, és feldaraboljuk. A petrezselyemgyökeret is meghámozzuk, és szintén felkarikázzuk. A vöröshag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tzatziki mártogatós - OK
Tzatziki mártogatós - OK

1. A joghurtot sóval, borssal, mentával elkeverjük, majd belereszeljük a fokhagymát és az uborkát, aminek kivágtuk a vizes részét a közepén. 2. Összekeverjük, és betesszük a hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Spenótos nokedli tojással
Spenótos nokedli tojással

A spenótot melegítsük meg egy kisebb edényben, adjunk hozzá annyi tejet (esetleg tejszínt), hogy eléggé folyékony legyen (ez itt nem árt, mert így lesz tökéletes a nokedli mellé)....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk