menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplisaláta tejszínnel, snidlinggel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg krumpli
2 dl (extra szűz olíva)olaj
1 citrom leve és reszelt héja
2 fej lilahagyma
3 főtt tojás
kevés fokhagymapor
1 kis csokor snidling
200 g Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
1 evőkanál fehérborecet
1 kávéskanál cukor
kevés só
frissen őrölt bors

Elkészítés:


A krumplit héjastól a tojásokkal együtt megfőzzük enyhén sós vízben. Nem kell túl főzni! Leöntjük a levét kihűtjük.
A krumpli héját lehúzzuk, felszeleteljük a tojásokkal együtt.

A hagymát felkarikázzuk, sózzuk, a snidlinget felaprítjuk.

A feldarabolt főtt tojásból, a citromléből, a reszelt citromhéjból, a tejszínből, kevés sóból, őrölt borsból, olíva olajból, cukorból, borecetből, fokhagymaporból hamis majonézt készítünk (a hozzávalóit alaposan kikeverjük).

A felszelt krumplihoz hozzákeverjük óvatosan a mártást, a snidlinget és a hagymát (vigyázva, hogy ne törjön össze!).

Kevés snidlinggel, durvára tört borssal díszítve tálaljuk.

Krumplisaláta tejszínnel, snidlinggel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült Rizsgombóc
Sült Rizsgombóc

rizs+só,bors,oregánó-->vízbe. Megfőzőm.+sajt+tojás+liszt-->gombócot formálunk+kisütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Petrezselymes újburgonya
Petrezselymes újburgonya

1. Válogasd ki az e célra megfelelő példányokat: a lényeg az, hogy egy-egy alkalommal csak azonos nagyságú burgonyákat használj, s legfeljebb akkorákat, amelyeket még nem kell dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás ragu (sült husihoz)
Káposztás ragu (sült husihoz)

A ragu így készült: Hozzávalók: 1 kisebb fej édeskáposzta, 2 szál sárgarépa, fél csomag bacon szalonna, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 ek. kacsazsír, só, bors, ca...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Zöldbab saláta
Zöldbab saláta

Enyhén sós vízben főzd meg a zöldbabot. Amíg fő, vágd minél apróbbra a vöröshagymát. Amikor elkészült szűrd le, fűszerezd meg. Még melegen keverd bele az apróra vágott hagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk