20-25 dkg fagyasztott zöld zöldbab
1 kisebb negyed vöröshagyma
1 ek almaecet (bodza, fehérbor- vagy vörösbor ecettel is jó)
1 tk. olívaolaj
fűszerek: só, fehérbors, petrezselyem, medvehagyma/fokhagyma
Enyhén sós vízben főzd meg a zöldbabot. Amíg fő, vágd minél apróbbra a vöröshagymát.
Amikor elkészült szűrd le, fűszerezd meg. Még melegen keverd bele az apróra vágott hagymát. Adagold hozzá az ecetet, amikor langyosra hűlt a bab csurgasd meg olajjal. Legalább 10-20 percet hagyd összeérni az ízeket.
Ha nem raksz rá fedőt, a gőzzel és a főzővízzel eltávozik a bélgázt okozó vegyületek egy része.
Akkor jó, ha még enyhén roppan a bab!
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.
A krumplit kefével megtisztítjuk, úgy hogy a héja rajta maradjon. Próbáljunk meg egyformákat választani, de ha nem sikerül vágjuk egyforma darabokra. Egy teflonozott lábasban az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA nokedli valamennyi hozzávalóját turmixgépbe téve egynemű masszává dolgozzuk. Sós, forró, de nem lobogó vízbe téve 2-3 perc alatt megfőzzük (ha feljön a víz színére már szedhetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk, esetleg lekeféljük, majd hosszában félbevágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beletesszük a krumplikat, vágott felükkel felfelé. Megszórjuk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű