1 kg karaj csont nélkül
2 kg burgonya
6-7 dl tejföl
20 dkg trappista sajt reszelve
só
őrölt fekete bors
2-3 evőkanál mustár
5-6 szelet bacon
1 tk szárított medvehagyma /elhagyható/vagy snidlinggel pótolhatjuk
1 kk füstölt csípős paprika /elhagyható/
5-6 cl étolaj
A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés olajon elősütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval és borssal.
A burgonya felét egy tepsibe karikázzuk. Megszórjuk a füstös paprikával, és medvehagymával.
Rátesszük az elősütött karajszeleteket, erre a bacont és tejfölt kanalazunk rá.
Felkarikázzuk a maradék burgonyát és betakarjuk vele.
Az egészet megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 perc.
40 dkg kockákra vágott csirkemellet kevés olajon megpirítottam,só,bors,majoranna ízlés szerint.2 db kígyóuborkát,1 fej lila hagymát,1 kaliforniai paprikát,1 lecsó paprikat,1-1 Lid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fasírthoz a darált húst, a beáztatott kenyeret, egy tojással, fűszerekkel, pirospaprikával, fokhagymakrémmel összekeverjük. Golyókká formázzuk és bepanírozzuk. 200 fokra előmeleg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát a legkisebb lyukú reszelenő lereszeljük. Hozzáadjuk a sót, állni hagyjuk szűrőben, hogy a leve kifollyon. 2. A kinyomkodott burgonyát összekeverjük a tojással, lisz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMegmossuk a combokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Egy tálba tesszük a mustárt, a két evőkanál olívaolajat, frissen őrölt borsot adunk hozzá,majd összekeverjük. Belefor...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes