1 nagy fej karfiol
2 db 120g-os zacskós rizs
5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín) (20%-os )
25 dkg reszelt sajt
2 db tojás
3-4 gerezd fokhagyma
1 db nagy sárgarépa
1 db paradicsom
petrezselyem
margarin a kenéshez és a rizshez
prézli
só, bors, vegeta
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig).
Eközben a zacskós rizst sós vízben megfőzzük. A fokhagymát pici sóval, borssal, vegetával összetörjük. Egy jénai tálat kivajazunk és megszórunk prézlivel. A megfőtt rizst az összetört fokhagyma felével és fél evőkanálnyi Rámával összeforgatunk és félretesszük. A karfiolokat és a répát kivesszük a vízből.
A tejszínt a reszelt sajt felével és 2 tojással összekeverünk, a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, picit tehetünk hozzá a karfiol főzőlevéből is és ízesítjük sóval, borssal, vegetával, petrezselyemmel. A rizs 2/3-át a jénai aljára simítjuk, majd ráhelyezzük a karfiolt és a répát, ráöntjük a tejszínes öntetet, majd a rizs másik felével beborítjuk.
Egy paradicsomot felkarikázunk, ízlésesen ráhelyezzük a tetejére, végül a maradék sajtot összeforgatjuk egy kis prézlivel és rászórjuk. 190 C fokos sütőben pirosra sütjük.
A tejet és a lisztet csomómentesre keverjük. Feltesszük főni, bele a cukor, a vaj, és a vaníliás cukor, állandó keverés mellett főzzük míg besűrűsödik.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA szalonnát apróra vágjuk, zsírjára pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott füstölt húst, a karikákra vágott kolbászt, a kétféle hagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma opálossá n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. 2. lépés A tojást keverjük el a natúr joghurttal, a fűszerekkel és az olajjal. 3. lépés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA jól megtisztított héjú burgonyát héjában megfőzzük. Hagyjuk hűlni, majd héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük. Ennek híján villával is összetörhetjük, de akkor végezzünk alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű