1 csomag fusilli
1 csomag krémsajt
0.5 szál póréhagyma
1 egész sárgarépa
1 egész kápia paprika
0.5 doboz főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
1 kevés Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
A sárgarépát megtisztítom, a paprikát kicsumázom.
A póréhagymát felkarikázom, a paprikát és a répát kis darabokra aprítom.
Kevés olajon, először a póréhagymát pirítom át egy kicsit, majd hozzáreszelem a fokhagymagerezdeket.
Utána beleteszem a sárgarépadarabokat, majd fedő alatt, néhány percig párolom. A paprikát teszem bele utoljára, majd fűszerezem.
Amikor átpuhultak, hozzákeverem a sajtkrémet, és a tejszínnel lazítom.
Mindeközben lobogó vízben készre főzöm a fusillit, a mártást erre merítve tálalom.
1. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, alaposan szűrd le, törd át, hagyd kihűlni, keverd hozzá a lisztet, a grízt, az egyik elhabart tojást, és sózd meg. 2. A masszát d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés A káposztából vágjuk ki a torzsát és reszeljük le. 2. lépés Forrósítsunk föl egy bő evőkanál kacsa-, vagy disznózsírt és kezdjük el fonnyasztani rajta a káposztát. Íz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, összegyúrjuk a vajjal, tojássárgájával, cukorral és annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát a hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben egy kis cukorral és két evőkanál liszttel. A lisztet eldolgozzuk a puha zsiradékkal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a két...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű