4 dkg liszt
4 dkg vaj
4 dl tej
25 dkg makaróni
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
2 db tojásfehérje habnak
A tészta tetejére:
kicsi vaj
sajt
só izlés szerint
Először a besamelt kell elkészíteni: a 4 dkg vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne a 4 dkg lisztet, majd 4 dl tejjel felöntjük, besűrítjük, kihűtjük.
25 dkg makarónit sós vízben megfőzünk, leszűrjük.
A két tojás fehérjét kemény habbá verjük.
Összekeverjük a besamellel a kifőtt makarónit, tejfölt, 2 tojás sárgáját, 10 dkg reszelt sajtot, végül a felvert tojáshabot. Izlés szerint lehet sózni.
Egy jénai tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal, belesimítjuk a kész masszát, a tetejére vajdarabkákat, és sajtot szórunk. A jénai tálam mérete: kb 30x20 cm
180 C fokon - én légkeveréssel - középen megsütjük. Addig kell sütni, amíg a teteje pirosra sül. Jó étvágyat!
1. Az apróra vágott hagymát a tésztával megpirítjuk. 2. Beletesszük a pirospaprikát, a zöldpaprikát, a paradicsomlét, a karikára vágott burgonyát és megsózzuk. 3. Felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük az olajat az újhagymával együtt serpenyőbe vagy wokba, közepes lángon izzítsuk, majd kanalazzuk mellé a pasztát, és így pirítsuk őket össze 2-3 percig, amíg illatos nem les...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszerkeveréket. Ezután 1-2 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (kb.1...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. A lisztet keverjük össze a sütőporral, adjuk hozzá a túrót, az olívaolajat, a sót és a tejet, majd gyúrjuk össze. Osszuk három részre a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű