60 dkg főtt rizs
2 db tojás
15 dkg reszelt sajt
só
1 mokkáskanál fehér bors
1 kisebb evőkanál aprított petrezselyemzöld
3 evőkanál liszt
A sütéshez: olaj
A hozzávalókat összekeverjük, kisebb gombócokat formázunk.
Egy tálcára rakjuk, majd egyenként lisztbe forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.
Arancini olasz rizsgolyók
A zöldség mixet és a rizst megfőzzük, a csirkemellet sózzuk, fűszerezzük, kevés kókuszolajon megpirítjuk. Az egészet egy tálban összekeverjük a tojással elkevert, fűszerezett tejfö...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA lisztet, az élesztőt, a tejet, a sót és az olívaolajat borítsuk egy nagyobb edénybe, majd gyúrjuk össze, míg lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy lett, tegyünk bele mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet az olajjal és a sóval felforraljuk, beleengedjük a lisztet és jól összekeverjük, a tésztának el kell válnia az edény falától. Levesszük, langyosra hűtjük, és egyenként bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megmossuk, és egy nagy serpenyőben megfonnyasztjuk. Leöntjük a levét, nehogy keserű legyen. Botmixerrel pürésítjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű