10 dkg mazsola
10 dkg aszalt füge
15 dkg dióbél
5 dkg csokoládé
20 dkg liszt
7 db tojás
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg kakaó
A mazsolát vízbe áztatjuk. Az aszalt fügét apróra vágjuk. A diót feldaraboljuk. A csokoládét is feldaraboljuk. A mazsolát, a fügét és a diót összekeverjük 2 evőkanál liszttel. A tojásokat felverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, és apránként a tojásos masszához dolgozzuk. Lazán beleforgatjuk a gyümölcsös keveréket és a csokoládét. Megsütjük.
Egy nagyobb tálban összegyúrjuk a lisztet, a vajat, a tojást, a pici sót és a cukorral, kevés tejjel felfuttatott élesztőt és a langyos tejet is hozzáadva elkezdjük dagasztani. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta elkészítése: a tejet meglangyosítjuk, majd egy decinyi langyos tejbe egy kávéskanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk, és a liszthez öntjük a többi hozzávalóval együtt a...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk - az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni -, és meleg helyen 50 percig kelesztjük a duplájára. Ezidő alatt elkész...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűozzávalók: 220 ml (220 g) langyos tej 2 teáskanál cukor 80 g friss élesztő (vagy 4 teáskanál szárított élesztő vagy 4 teáskanál instant élesztő) 1 kg liszt 3 teáskan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű