10 dkg mazsola
10 dkg aszalt füge
15 dkg dióbél
5 dkg csokoládé
20 dkg liszt
7 db tojás
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg kakaó
A mazsolát vízbe áztatjuk. Az aszalt fügét apróra vágjuk. A diót feldaraboljuk. A csokoládét is feldaraboljuk. A mazsolát, a fügét és a diót összekeverjük 2 evőkanál liszttel. A tojásokat felverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, és apránként a tojásos masszához dolgozzuk. Lazán beleforgatjuk a gyümölcsös keveréket és a csokoládét. Megsütjük.
Az élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel – jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük. Ezután az olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük (min. 3 perc). A tésztát kivajazott, lisztezett formába (22 cm) öntjük, majd megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTésztánk állagát, ezzel együtt receptünk sikerességét mind a liszt, mind a túró is keményen befolyásolni tudja. Hogyha keverjük a liszteket és teljes kiőrlésű lisztet is használu...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű