Tészta
500g liszt
1 tojásfehérje
100 ml olaj
1 tk só
1 cs sütőpor
1 kocka élesztő
2-3 ek. víz
80 g cukor
250 ml tej
Töltelék(puding)
vaníliaaroma
350 ml tej
60 g cukor
45 g keményítő
Elkészítjük a pudingot.
Élesztőt egy kis cukorral a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a többi cukrot, a tojásfehérjét, a liszt felét. Lassan hozzáadjuk a maradék sütőporos lisztet, olajat, sót. Összegyúrjuk, nem kell kelni hagyni, egyből lehet vele dolgozni. 45 g-osra kimérni őket, oválisra nyújtani,bevagdalni, megtölteni. Tepsibe pihenni hagyni. 1 tk vizet, porcukrot a tojássárgákkal elkeverni, a kiflik tetejét megkenni. 190°-on megsütni.
Belsejébe kerülhetnek gyümölcsök(alma,mandarin,cseresznye).
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (a vizet lassan adagolva), kb. 15-20 percet pihentetjük. Az almát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, megszórjuk édesítővel, hozzáadjuk az aromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a langyos vízben elkevert porélesztővel, a sóval, olajjal összegyúrom. majd egy órát kelesztem, a kenyérsütő formát kivajazom és a kenyértésztát formázás után a formába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, rámorzsoljuk az élesztőt, majd mehet rá a puha vaj és a langyos tej. Összegyúrjuk -» ha lágy lenne a tészta, adjunk hozzá még egy 2- A mun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelttésztát dagasztunk. Ha megkelt 4 részre osztjuk a tálban.1 részt kiemelsz, kézzel még elfelezzük, kinyújtjuk pizza formára és méretre, mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a mo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű