Tészta
500g liszt
1 tojásfehérje
100 ml olaj
1 tk só
1 cs sütőpor
1 kocka élesztő
2-3 ek. víz
80 g cukor
250 ml tej
Töltelék(puding)
vaníliaaroma
350 ml tej
60 g cukor
45 g keményítő
Elkészítjük a pudingot.
Élesztőt egy kis cukorral a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a többi cukrot, a tojásfehérjét, a liszt felét. Lassan hozzáadjuk a maradék sütőporos lisztet, olajat, sót. Összegyúrjuk, nem kell kelni hagyni, egyből lehet vele dolgozni. 45 g-osra kimérni őket, oválisra nyújtani,bevagdalni, megtölteni. Tepsibe pihenni hagyni. 1 tk vizet, porcukrot a tojássárgákkal elkeverni, a kiflik tetejét megkenni. 190°-on megsütni.
Belsejébe kerülhetnek gyümölcsök(alma,mandarin,cseresznye).
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: Közepes250 g lisztből, 25 g élesztőből, csipetnyi cukorból és megfelelő mennyiségű langyos tejből lágy kovászt készítünk. Ha jól megkelt összedolgozzuk 750 g liszttel, 20 g sóval, kávéska...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Ezután enyhén lisztezett felületre borítom, három egyenlő részre osztom. Gömbölyítem őket, majd kb. 10 p...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA húst mi úgy szeretjük, hogy nem nagyon fűszeres ezért én fél kiló húsba teszek egy tojást, sót borsot és valamennyi fokhagymakrémet és kész.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű