Tészta
500g liszt
1 tojásfehérje
100 ml olaj
1 tk só
1 cs sütőpor
1 kocka élesztő
2-3 ek. víz
80 g cukor
250 ml tej
Töltelék(puding)
vaníliaaroma
350 ml tej
60 g cukor
45 g keményítő
Elkészítjük a pudingot.
Élesztőt egy kis cukorral a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a többi cukrot, a tojásfehérjét, a liszt felét. Lassan hozzáadjuk a maradék sütőporos lisztet, olajat, sót. Összegyúrjuk, nem kell kelni hagyni, egyből lehet vele dolgozni. 45 g-osra kimérni őket, oválisra nyújtani,bevagdalni, megtölteni. Tepsibe pihenni hagyni. 1 tk vizet, porcukrot a tojássárgákkal elkeverni, a kiflik tetejét megkenni. 190°-on megsütni.
Belsejébe kerülhetnek gyümölcsök(alma,mandarin,cseresznye).
Keverjük el langyos vízben a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és egy erősebb spatulával, vagy fakanál nyelével keverjük össze. Szitáljuk össze a liszteket, keverjük bele a sót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKidagasztjuk, majd 45 percig kelesztjük. 10 részre osztjuk, megformázzuk, majd tepsibe tesszük és még 20 percet kelesztjük. Sütőbe vizet teszünk és 180 fokra melegítjük. Kb. 40 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat villával felverjük, fűszerezzük és hozzáadjuk a liszteket. Alaposan kikeverjük, majd pár percet állni hagyjuk. Serpenyőben zsírt forrósítunk és beleöntjük a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű