• 20 dkg mandulaliszt
• 30 g paleo cukor
• 1 tojás + 1 a kenéshez
• 90 g kókuszzsír
• 1 csipet szódabikarbóna
Töltelék:
• 150 g darált dió (vagy mák)
• 7 dkg mazsola
• 1 kisebb alma lereszelve
• 1 citrom héja
• 3 ek. méz
A töltelék hozzávalóit tedd egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Így intenzívebb lesz az íze. Nem kell főzni, lényeg, hogy az alma is engedje ki a levét rendesen. Tedd félre, hogy kihűljön és összeálljon, akár egy éjszakán át.
A mandulalisztet, cukrot és a tojást hűtsd le használat előtt. A kókuszzsír esetén az a jó, ha se nem túl kemény, se nem folyós az állaga. A tészta hozzávalóit először egy villával dolgozd össze, majd amikor már kezd morzsolódni, kézzel gyúrd át az egészet. Ne engedd, hogy felmelegedjen a tészta, ha összegyúrtad, tedd vissza a hűtőbe.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, kend meg a töltelékkel, hajtsd be egy kicsit a szélét, majd óvatosan tekerd fel. Kend meg tojás sárgájával, majd amikor megszikkadt, újra kend meg a tojásfehérjével is. Ezután mehet az előmelegített sütőbe, és kb. 180°C-on 30 percig süsd. Miután kihűlt, szeletelheted is.
A tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, az élesztős keveréket, a joghurtot, az olajat, a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A sütőt 200 fokra (légkeverésest 180-ra) előmelegítem, és előkészítem a kiválasztott formát. Ha szilikon, nem vajazom ki, különben meg igen. 2. A tojást egy kézi habverővel kic...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFacebokos Vali konyhája
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű