menu

Családireceptkönyv.hu

Paleo bejgli


Írta:

Adag: 1 rúd
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 20 dkg mandulaliszt
• 30 g paleo cukor
• 1 tojás + 1 a kenéshez
• 90 g kókuszzsír
• 1 csipet szódabikarbóna

Töltelék:

• 150 g darált dió (vagy mák)
• 7 dkg mazsola
• 1 kisebb alma lereszelve
• 1 citrom héja
• 3 ek. méz

Elkészítés:


A töltelék hozzávalóit tedd egy lábasba, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd fel. Így intenzívebb lesz az íze. Nem kell főzni, lényeg, hogy az alma is engedje ki a levét rendesen. Tedd félre, hogy kihűljön és összeálljon, akár egy éjszakán át.
A mandulalisztet, cukrot és a tojást hűtsd le használat előtt. A kókuszzsír esetén az a jó, ha se nem túl kemény, se nem folyós az állaga. A tészta hozzávalóit először egy villával dolgozd össze, majd amikor már kezd morzsolódni, kézzel gyúrd át az egészet. Ne engedd, hogy felmelegedjen a tészta, ha összegyúrtad, tedd vissza a hűtőbe.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, kend meg a töltelékkel, hajtsd be egy kicsit a szélét, majd óvatosan tekerd fel. Kend meg tojás sárgájával, majd amikor megszikkadt, újra kend meg a tojásfehérjével is. Ezután mehet az előmelegített sütőbe, és kb. 180°C-on 30 percig süsd. Miután kihűlt, szeletelheted is.

Paleo bejgli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Áfonyás-diós töltött csirkemell zelleres krumplipüré
Áfonyás-diós töltött csirkemell zelleres krumplipüré

Elkészítés: A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe, vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét is hívhatjuk, a töltelék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gesztenyés szaloncukor v. golyó
Gesztenyés szaloncukor v. golyó

Kiolvasszuk a gesztenyét, hozzáadjuk a kekszet, vajat, rumot, vagy aromát. Jól összegyúrjuk, formázzuk, tálcára rakjuk. A csokit felolvasztjuk gőz fölött az olajjal, majd beleforg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Mákos linzer
Mákos linzer

A cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tejfölt a tojássárgájával elkeverem öntjük hozzá. 1 órára hűtőbe tesszük, majd 3 mm vastagságú nyújtjuk. 190...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk