Családireceptkönyv.hu

Pozsonyi kifli


Írta:

Adag: 18 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


 25 dkg finomliszt
 10 dkg vaj
 2 dkg nádcukor
 1 db tojássárgája
 1 csipet só
 1 citrom reszelt héja
 1 dkg élesztő
 1 dl tej (langyos)
 1 db tojás (a kenéshez)

A töltelékhez:

 8 dkg darált dió
 7 dkg nádcukor
 1 csomag vaníliás cukor
 1 db tojásfehérje (felvert habja)
 1 marék mazsola (ízlés szerint)

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt is, és kb. 1 óráig pihentetjük.
2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd nagyméretű pohárral vagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
3. Elkészítjük a tölteléket. A diót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a felvert tojásfehérjével, majd minden korongra teszünk egy picit a töltelékből.
4. Az előzetesen vízbe/tejbe/rumba áztatott mazsolából 2-2 szemet teszünk a töltelékhez.
5. Minden egyes darabot kifli alakúra csavarunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket.
6. Tetejüket megkenjük tojással és néhány helyen megszúrkáljuk a kifliket.
7. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.

Trükkök, tippek, praktikák:


Elvileg 18 db szép nagy kifli lesz. Zacskóban tartva több napig is puha marad. Márványos minta: először lekenjük tojássárgájával, majd ha ez megszáradt, akkor a fehérjével.

Pozsonyi kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsemle
Zsemle

1. 150 ml langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 2. A többi hozzávalót kelesztőtálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagett sütés
Bagett sütés

Egy tálban összekeverjük a lisztet, élesztőt, sót, cukrot és hozzáadjuk a meleg vizet. Először egy kanállal elkezdjük összekeverni a tésztát, utána pedig kézzel kissé bedagasztjuk...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Diétás kenyér
Diétás kenyér

A kenyér sütőgépbe beleraksz egymás után mindent. 3 óra múlva kész a finom meleg kenyér.

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KELT TÚRÓS BATYU
KELT TÚRÓS BATYU

A kétféle lisztet egy mély tálba öntjük, összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntünk 3 evőkanál tejet, csipetnyi cukrot szórunk bele, belemorzsoljuk az élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk