Tészta:
65 dkg finom liszt
2 dl tej langyos
10 dkg vaj olvasztva
1 db (150 g)joghurt
1 teás kanál só
4 evőkanál cukor
2 db tojás
4 dkg friss élesztő
Kenéshez:1 db tojás
Szóráshoz:
cukor+fahéj vagy kakaó vagy kókusz
Máz:
1 dl meleg víz
4+5 evőkanál cukor
Az élesztőt a tejjel felfuttatóm.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfuttatót élesztővel jól kidolgozom lágyabb tésztát kell kapnunk.Letakarva meleg helyen kelesztem.Vagy csinálhatjuk kenyérsütő géppel annál alulra kerüljön a langyos tej dagasztjuk majd kelesztjük a géppel.
Míg kell a tésztánk addig elkészítjük a formákat amire tekerjük a tésztát,sörös dobozt vagy kéztörlőpapír gurigát alufóliával betekerünk,olajjal kenjük meg.
Lisztezett deszkára kiborítom a tésztánkat,nyújtom és csíkokra vágom,tojással megkenem így könnyeben ráragad a fahéjas cukor is , feltekerem a dobozokra úgy,hogy a tészta csíkok fedjék egymást,cukros fahéjba hempergetem.Állítva sütőpapíros tepsire rakom,hagyom kelni.
180-200 fokon sütöm.Ha már kezd barnulni akkor a mázzal,a langyos cukros vizel le fújkálom őket kicsit vissza rakom még sülni.
75 dkg liszt 1 jó evőkanál só 3 dkg élesztő 1 dl tej 1 kávéskanál cukor csipet só 4 evőkanál fehérbor 2 kis pohár tejföl 1 egész tojás + 2 sárgája 5 dkg zsír 45 dkg darál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tálba öntöm a 1,5 dl langyos vizet majd lisztet rászitálom és a tetejére a 2 tk só + elő tészta 10-12 perc dagasztás géppel picit átgyúrom lisztezem a tálat beleteszem a tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat. 2. A leveles tésztát egyenként téglalap ala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverni a sóval, cukorral porélesztővel. A vajat a tejjel együtt felmelegíteni, hogy a vaj elolvadjon. A forró vajas tejhez hozzáadni a vizet és a liszthez önteni. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű