• 300 g reszelt sárgarépa + kb. 60 g a díszítéshez
• 3 db tojás
• 1 bögre (2 dl-es bögre) kókuszreszelék vagy kókuszliszt
• 0,5 bögre eritrit
• 1 tk. szódabikarbóna vagy fél csomag sütőpor
• 1 nagy marék mazsola vagy aszalt áfonya, esetleg ezek vegyesen
• 2 marék durvára tört dió
• 1 csipet fahéj
• 0,5 dl kókuszolaj
• 1 tk. vanília aroma
A megtisztított répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a kókuszt, az édesítőszert, a szódabikarbónát, a mazsolát, a diót, a fahéjat és a vaníliát rúd kikapart magját vagy az aromát.
A tojásokat habosra verjük, hozzáadunk egy csipet sót és az olajat, majd a répás keverékhez öntjük, és alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Én meghintettem porrá őrölt eritrittel és reszelt répahalmokkal díszítettem.
3 lapot sütni,160-180 fokon légkeveréssel.A tésztát tömködni kell,40-50 percig sül. Az oldalára nektarinszeleteket állítunk,tetejére mehet csokimáz. Buczkó Anett
Elkészítési idő:Az elkészített krémet a tepsiben lévő tésztára öntjük és 3/4 óráig sütjük. Tetejére: 3 tojásfehérje, 3 kanál porcukor habot verünk és a tortára simítjuk. A habot a tésztára...
Elkészítési idő: