• 300 g reszelt sárgarépa + kb. 60 g a díszítéshez
• 3 db tojás
• 1 bögre (2 dl-es bögre) kókuszreszelék vagy kókuszliszt
• 0,5 bögre eritrit
• 1 tk. szódabikarbóna vagy fél csomag sütőpor
• 1 nagy marék mazsola vagy aszalt áfonya, esetleg ezek vegyesen
• 2 marék durvára tört dió
• 1 csipet fahéj
• 0,5 dl kókuszolaj
• 1 tk. vanília aroma
A megtisztított répát kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a kókuszt, az édesítőszert, a szódabikarbónát, a mazsolát, a diót, a fahéjat és a vaníliát rúd kikapart magját vagy az aromát.
A tojásokat habosra verjük, hozzáadunk egy csipet sót és az olajat, majd a répás keverékhez öntjük, és alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük.
Én meghintettem porrá őrölt eritrittel és reszelt répahalmokkal díszítettem.
A tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, hozzákeverjük egyenként a tojássárgáját, majd a szitált lisztet. Tortaforma aljába papírt szabunk, erre öntjük a masszát, s előmele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótát a megszokott módon, tortaformában megsütjük. A krémhez a pudingokat, tejjel és cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt pudingokhoz a margarint habverővel hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók a piskótához Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral. Majd tegyük hozzá az olvasztott vajat. Ezt követően szitáljuk rá a kakaóport, illetve a szó...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű