- 2x4 tojás
- 2x15 g 1:4 édesítőszer
- 2x2 kanál kakaópor
- 2x1 mokkáskanál sütőpor
A krém hozzávalói:
- 300 ml habtejszín
- 300 g cukormentes étcsokoládé
- 2 bio narancs
- 200 g margarin
Az orange curd hozzávalói:
- 2 bio narancs
- 150 ml 100%-os narancslé
- 4 tojássárgája
- 18 g 1:4 édesítőszer
- 35 g margarin
A külső bevonó hozzávalói:
- 200 g cukormentes étcsokoládé
- 100 g margarin
- 120 ml habtejszín
◾️A piskótához a 4 tojást szétválasztjuk.
◾️A tojássárgáját az édesítővel, a kakaóporral és a sütőporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is.
◾️Egy 18 cm-s tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és 180°-ra előmelegített sütőben 20 percet sütjük.
◾️Ha megsült és kihűlt kettévágjuk.
◾️Ugyanígy készítjük el a másik lapot is és azt is kettévágjuk, ha megsült és kihűlt.
◾️A krémhez a tejszínt szinte forráspontig melegítjük.
◾️A csokit apróra tördeljük és ráöntjük a forró tejszínt.
◾️Belereszeljük a narancsok héját és hagyjuk pár percig.
◾️Ezután homogénre keverjük a krémet és kihűtjük.
◾️A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt csokis krémet. (Vigyázzunk, hogy ne verjük túl.)
◾️Az orange curd-höz a tojások sárgáját az édesítővel kikeverjük.
▪️Hozzáadjuk a narancslevet, a narancshéjat és sűrűre főzzük.
▪️Ha besűrűsödött hozzáadjuk a margarint és még melegen átszűrjük.
▪️Megvárjuk, még kihűl.
◾️Az összeállítás:
▪️Az egyik lapot megkenjük a krémmel. ▪️Rátesszük a második lapot és a szélét megkenjük a csokis krémmel, a közepét pedig az orange curddel. (Nekem maradt még belőle, de semmi gond, bármilyen sütibe, palacsintába használjuk bátran 😊.)
▪️Következik a 3. lap majd krém és végül a 4. lap, ezt is kenjük meg vékonyan a krémmel.
▪️ Legalább 2 órára tegyük hűtőbe.
◾️A külső bevonóhoz a csokit és a margarint vízgőz fölött megolvasztjuk és hozzácsurgatjuk a tejszínt.
▪️Ha nagyon lágy lenne, tegyük egy kicsit a hűtőbe. Vegyünk el belőle pár kanállal a díszítéshez.
◾️A hűtőből kivéve kenjük körbe a tortát a külső bevonóval, tegyük újra hűtőbe majd még egyszer kenjük körbe a krémmel és tegyük vissza a hűtőbe.
◾️A félretett krémből csillagcsöves habzsákból nyomjunk rózsákat a torta tetejére és díszítsük kedvünk szerint.
A tojásokat kikevertem picit az édesítővel, majd mindent belekevertem, a sorrend szinte mindegy. 170 fokos sütőben kb 40 perc kellett neki. Mikor kihűlt a tejére került a krém, am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vaníliás pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. 2. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot és a mazsolát. Félretesszük, hogy kicsit lehűljön....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, és egynemű mass...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű