- 2x4 tojás
- 2x15 g 1:4 édesítőszer
- 2x2 kanál kakaópor
- 2x1 mokkáskanál sütőpor
A krém hozzávalói:
- 300 ml habtejszín
- 300 g cukormentes étcsokoládé
- 2 bio narancs
- 200 g margarin
Az orange curd hozzávalói:
- 2 bio narancs
- 150 ml 100%-os narancslé
- 4 tojássárgája
- 18 g 1:4 édesítőszer
- 35 g margarin
A külső bevonó hozzávalói:
- 200 g cukormentes étcsokoládé
- 100 g margarin
- 120 ml habtejszín
◾️A piskótához a 4 tojást szétválasztjuk.
◾️A tojássárgáját az édesítővel, a kakaóporral és a sütőporral kikeverjük majd hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is.
◾️Egy 18 cm-s tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és 180°-ra előmelegített sütőben 20 percet sütjük.
◾️Ha megsült és kihűlt kettévágjuk.
◾️Ugyanígy készítjük el a másik lapot is és azt is kettévágjuk, ha megsült és kihűlt.
◾️A krémhez a tejszínt szinte forráspontig melegítjük.
◾️A csokit apróra tördeljük és ráöntjük a forró tejszínt.
◾️Belereszeljük a narancsok héját és hagyjuk pár percig.
◾️Ezután homogénre keverjük a krémet és kihűtjük.
◾️A szobahőmérsékletű margarint kikeverjük és kanalanként hozzáadjuk a kihűlt csokis krémet. (Vigyázzunk, hogy ne verjük túl.)
◾️Az orange curd-höz a tojások sárgáját az édesítővel kikeverjük.
▪️Hozzáadjuk a narancslevet, a narancshéjat és sűrűre főzzük.
▪️Ha besűrűsödött hozzáadjuk a margarint és még melegen átszűrjük.
▪️Megvárjuk még kihűl.
◾️Az összeállítás:
▪️Az egyik lapot megkenjük a krémmel. ▪️Rátesszük a második lapot és a szélét megkenjük a csokis krémmel, a közepét pedig az orange curddel. (Nekem maradt még belőle, de semmi gond, bármilyen sütibe, palacsintába használjuk bátran 😊.)
▪️Következik a 3. lap majd krém és végül a 4. lap, ezt is kenjük meg vékonyan a krémmel.
▪️ Legalább 2 órára tegyük hűtőbe.
◾️A külső bevonóhoz a csokit és a margarint vízgőz fölött megolvasztjuk és hozzácsurgatjuk a tejszínt.
▪️Ha nagyon lágy lenne, tegyük egy kicsit a hűtőbe. Vegyünk el belőle pár kanállal a díszítéshez.
◾️A hűtőből kivéve kenjük körbe a tortát a külső bevonóval, tegyük újra hűtőbe majd mégegyszer kenjük körbe a krémmel és tegyük vissza a hűtőbe.
◾️A félretett krémből csillagcsöves habzsákból nyomjunk rózsákat a torta tetejére és díszítsük kedvünk szerint.
1. megolvasztjuk a vajat és összekeverjük a többi hozzávalóval. 2. kettéválasztjuk a mascarponét, az egyik feléhez porcukrot a másikhoz nutellát adunk 3. a formát kibéleljük a té...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a formába nyomkodjuk. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és héját valamint a sajtot. Szitáljuk rá a lisztet és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElsőként négyfelé vágjuk a három csomagnyi kekszet. Lábasban felmelegítjük a vajat a tejjel és a kakaóval,majd jól összekeverjük a darabolt tallérokkal. A krémet kétfelé vesszük....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű