- 1 natúr vajkrém (250 g)
- 3 dl tejszín
- 2 tojássárgája
- 3-4 ek. cukor
- fahéj
- 2 cs. babapiskóta (200 g)
- 1 cs. vaníliás cukor
- kávé
- rum
A tejszínt a vaníliás cukorral felverjük. A vajkrémet, a tojássárgákat és a cukrot habosra keverjük és fahéjjal ízesítjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is.
A babapiskótákat kávés rumba forgatjuk és rétegezve a krémmel egy kerek üvegtálba tesszük. A tetejét meghintjük kakaóporral.
Grease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil. Preheat oven to 180C/350F. To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt simára keverjük a tejföllel. A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt és a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és az élesztős tejfölt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. A margarint a lisztben elmorzsolom, majd a több...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a tészta többi hozzávalóját, és kemény, rugalmas tésztává gyúrjuk. Kettéosztjuk, és 2 tégla...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes