40 dkg liszt, 20 dkg ráma, pici só, 0,5 sütőpor, 1 kávés kanál szódabikarbóna, 16 dkg porcukor, 2 tojás, és annyi tejföl, hogy jó puha tésztát kapjunk.
Töltelék,: 1,5 kg alma, vaníliáscukor, cukor ízlés szerint, kicsit megpárolni, ha kihűlt fahéjjal ízesítjük.
A tésztát ketté vesszük, és normál tepsibe nyújtjuk az egyik felét, erre zsemlemorzsát szórunk, rá a z alma, befedjük a másik tésztával, tetejét cukros tejjel megkenni, és sütjük.
Összegyúrni, kinyújtani, derelye vágóval darabolni, kisütni, porcukorral megszórni.
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad -1/3-ad részre osztjuk. A nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehér tésztához a tojás fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. Az átszitált lisztet, sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük és óvatosan a habhoz keverjük,végül a citr...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű