25 dkg párolt zöldborsó (mirelit),
10 dkg fehérrépa,
15 dkg sárgarépa,
15 dkg spárga,
15 dkg gomba,
20 dkg sajt,
15 dkg majonéz,
só, bors,
2 evőkanál mustár,
1 citrom leve,
ecet,
3 evőkanál apróra vágott petrezselyem,
szerecsendió,
citromfű.
Valamennyi zöldfélét külön-külön sós vízben megpároljuk, majd tálba téve a többi anyaggal jól elkeverjük.
A sajtot 1 cm-es kockákra vágjuk (edami sajtot vegyünk hozzá, de tehetünk többféle sajtot is, annál ízletesebb), és úgy keverjük bele.
A tetejét petrezselyemmel megszórjuk, esetleg egy kanál vágott metélőhagymával is, és jól lehűtve tálaljuk.A saláta, vadételekhez jó
A fokhagymagerezdet nagyon finomra vágunk. A kígyóuborkákat meghámozunk, a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén besózzuk, megborsozzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd erőteljes...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA páclé hozzávalóit kis lábosba téve felforraljuk, és 4-5 percig gyöngyöztetjük. A céklát, a hagymát és a tojásokat olyan műanyag vagy üvegedénybe tesszük, amit légmentesen le tud...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű