25 dkg fehér bab, 1 fej hagyma, 2 paradicsom, 2 pfefferoni paprika, fél csokor petrezselyemzöld, 3 keménytojás, 1 doboz fekete olajbogyó, 5 1/2 kávéscsészényi ecet, 1 kis kávéscsészényi olivaolaj, só, Isot paprika.
Előző este beáztatom a babot, majd másnap puhára főzöm. A hagymát vékony karikákra vágom. A paradicsomot és a pfefferonit apróra vágom, megvagdalom a petrezselymet és összekeverem a babbal. Sózom, hozzáadom az olivaolajat és az ecetet. Felszeletelem a keménytojást és a fekete olajbogyókkal együtt díszítésre használom.
A körtéket héjastul vékony gerezdekre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, belefektetjük a körteszeleteket, megszórjuk kókuszcukorral és mindkét oldalon 2-2 percig sutjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A salátát metéltre vágjuk, az ananászt felkockázzuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk, olajon vegetával és az átlagosnál több borssal megpirítjuk. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször kb. fél liter vizet felforralunk, közben sajtot folpackba csomagoljuk, majd sütőzacskóba tesszük és forrásban lévő vízbe rakjuk kb 20-25 percre, ha nem puhult meg egésze...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA feta kétharmadát és a többi hozzávalót (a paprika és a petrezselyem kivételével) tegyük bele az aprítógépbe. Aprítsuk krémes állagúra, majd kanalazzuk át egy tálba. A tetejére sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű