20 dkg savanyú káposzta , 2 db. piros alma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 fej vöröshagyma, színes bors, olíva olaj
A savanyított gyalult káposztát átmossuk ha szükséges és kissé összevágjuk. Az almát megmossuk és héjastól kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és fölvágjuk. A kolozsvári szalonnát vékonyra szeleteljük. Az összes hozzávalókat egy tálba összekeverjük, borsozzuk és meglocsoljuk 2 evőkanál olíva olajjal. Jól lehűtve tálaljuk,önmagában vagy sült húsok mellé.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk, és a krumplikat vékonyan felkarikázzuk. A lila- és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. Kb. 1 liter c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmosom. A kígyót nem, de a fürtöset meghámozom, majd besózom. Én nem csavarom ki, hogy ettől legyen leve, ezért kevésbé sózom. A fokhagymát jó apróra vágom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sajtszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymás mellé, hogy a széleik fedésben legyenek. (Én egy 3×4-es téglalapot alkottam belőlük, de ezt attól függ, hány és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük főni a vizet, majd amint forrni kezd, beletesszük a bulgurt, és 4-5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, majd lefedve fedő alatt állni hagyjuk, amíg teljesen felszívja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű