6 darab tojás
1 kávéskanál vaj
1 evőkanál mustár
1 kis fej hagyma (lehet lilahagyma, vagy újhagyma is)
só, bors
A tojásokat megfőzzük, villával összenyomjuk, a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a mustárt, sót, borsot adunk hozzá és jól összedolgozzuk, majd megszórjuk petrezselyemmel. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A céklát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ez a céklától függően eltarthat 1 órát is. Akkor jó, ha egy hústűt viszonylag könnyen bele tudunk szúrni. Amíg hűl, elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőzöm, majd hagyom kihűlni. A megtisztított almát és a sonkát kockára vágom. A lilahagymát felaprítom és sóval, cukorral és egy kiskanálnyi ecettel beáztatom, kb, fél órára....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA franciasalátához feltesszük a vizet, ha forr, beleöntjük a franciasalátát, 10 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fűszereket és franciasalá...
Elkészítési idő: 60+30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy szűrőt béleljünk ki tiszta pamut konyharuhával vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem érjen le az edény aljára. Kanalazzuk bele a j...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű