menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos lencsesaláta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


kolbász
- fél kiló lencse
- só, bors, petrezselyem
- 1 db zöldalma
- 5 dkg spenót
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál só
- 1/2 evőkanál bors
- 2 db babérlevél
Öntet:
-kisült kolbászzsír
- 1/2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál fehérborecet
- 1/2 evőkanál méz
- 1/2 dl olivaolaj
- só, bors

Elkészítés:


1.Lábasban felrakjuk főni a lencsét egyben a vöröshagymával és fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal
2. Kolbász karikára vágjuk és egy serpenyőben alacsony lángon megsütjük, majd kiszedjük.
3. A zsírhoz hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, puhára fonnyasztjuk. Felöntjük borecettel és felére forraljuk, majd hozzáadjuk a mézet, sózzuk borsozzuk ha kell és lehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzákeverjük az olivaolajat.
4. A lencséhez hozzáadjuk a paprikát, almát, spenótot. Összeforgatjuk az öntettel.

Kolbászos lencsesaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Uborkasaláta
Uborkasaláta

1. Az uborkát az alapos mosás után zöldséghámozó késsel hámozzuk meg. 2. Szeleteljük háztartási szeletelővel 2-4 mm vastag karikákra. 3. Mérjük le a szeletelt uborka tömegé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Omas echter Berliner Kartoffelsalat
Omas echter Berliner Kartoffelsalat

Die Kartoffeln mit 1 EL Salz und 1 EL Kümmel kochen. Abgießen, abschrecken, etwas abkühlen lassen und lauwarm pellen.In der Zwischenzeit Senf, Zucker, Gurkenwasser, Essig, Öl, etwa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Orosz hússaláta
Orosz hússaláta

A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Almás-uborkás főtt céklasaláta
Almás-uborkás főtt céklasaláta

A megfőtt és meghámozott céklát metéltre vágjuk vagy legyaluljuk, hozzákeverjük a lereszelt uborkát és almát, valamint a majonézt és a tormát. Ízesítjük sóval, esetleg citromlével....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk