kolbász
- fél kiló lencse
- só, bors, petrezselyem
- 1 db zöldalma
- 5 dkg spenót
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál só
- 1/2 evőkanál bors
- 2 db babérlevél
Öntet:
-kisült kolbászzsír
- 1/2 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál fehérborecet
- 1/2 evőkanál méz
- 1/2 dl olivaolaj
- só, bors
1.Lábasban felrakjuk főni a lencsét egyben a vöröshagymával és fokhagymával, babérlevéllel, sóval, borssal
2. Kolbász karikára vágjuk és egy serpenyőben alacsony lángon megsütjük, majd kiszedjük.
3. A zsírhoz hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, puhára fonnyasztjuk. Felöntjük borecettel és felére forraljuk, majd hozzáadjuk a mézet, sózzuk borsozzuk ha kell és lehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzákeverjük az olivaolajat.
4. A lencséhez hozzáadjuk a paprikát, almát, spenótot. Összeforgatjuk az öntettel.
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik v...
Elkészítési idő: 15+120' Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A húst meglocsoljuk az olajjal, és tűzálló tálba helyezzük. 190 fokra elmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd még melegen csíkokra...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A kockázott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A leszűrt levet felhasználhatjuk a zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de ép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű