1 kg krumpli
5 dl tejföl
3 db lilahagyma
2 dl majonéz
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál őrölt bors
1 mokkáskanál cukor
0.5 db citrom, só
A krumplit jó alaposan mossuk meg, és héjában főzzük puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Arra figyeljünk, hogy ne essen szét. Pucoljuk meg, majd várjunk, míg kihűl, és karikázzuk fel. A hagymát is vágjuk fel.
A mártáshoz a majonézt jól keverjük ki a tejföllel, a mustárral, a sóval, kevés cukorral, őrölt borssal és a citrom levével. Rakjuk egy tálba a krumplit, szórjuk rá a hagymát, és forgassuk bele a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A leveskockát és a zselatint feloldom, felforralom, majd hagyom hűlni. A tojásokat megpucolom, elfelezem, a sonkát és a paprikát felkockázom, a kukoricát leszűröm. A vajkrémet e...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA nagyobb darabokra felkockázott brokkolit és karfiolt párold meg, majd hűtsd le. Az olívaolajat, a tengeri sót keverd külön össze a bazsalikommal, majd fűszerezd a párolt zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kígyóuborkát legyalulom, majd nagyon vékony karikákra vágom. Megsózom, és hagyom addig állni, amíg levet nem ereszt (így elveszíti a keserű ízét). A levet leöntöm (a kezemmel ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 főtt tojássárgáját villával összetörünk, elkeverjük a majonézzel és a tejföllel. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, és majonézes keverékhez adjuk a megfőzött, lehűtött mexikói...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű