1 kg krumpli
5 dl tejföl
3 db lilahagyma
2 dl majonéz
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál őrölt bors
1 mokkáskanál cukor
0.5 db citrom, só
A krumplit jó alaposan mossuk meg, és héjában főzzük puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Arra figyeljünk, hogy ne essen szét. Pucoljuk meg, majd várjunk, míg kihűl, és karikázzuk fel. A hagymát is vágjuk fel.
A mártáshoz a majonézt jól keverjük ki a tejföllel, a mustárral, a sóval, kevés cukorral, őrölt borssal és a citrom levével. Rakjuk egy tálba a krumplit, szórjuk rá a hagymát, és forgassuk bele a mártásba. Érdemes pár órára behűteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, majd ap...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a tölteléket : - A gombáshoz : csiperkegomba konzervet leszűrjük majd apróra vágjuk és elkeverjük sóval borssal és krémsajttal , majd betöltjük a paprikákba és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást megfőztem, a bacont ropogósra sütöttem, a visszamaradt zsírban megpirítottam a csirkemellet (amit előzőleg sóztam, borsoztam), egy kicsit pihenni hagytam. Egy tányérra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és krumplinyomóval áttörjük egy tálba. Ha hagymásan készítjük, beleszeleteljük az újhagyma zöldjét. Hozzáadjuk a vajkrémet és a mustárt, sózzu...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyű