4 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 dl tejszín,
pici só,
1/2 késhegynyi törött bors,
1 kávéskanál finomra vágott kapor,
késhegynyi édespaprika,
1 kávéskanál metélőhagyma,
1 kávéskanál cukor.
Személyenként 4 kisebb (hónapos) retek.
Friss, élénkzöld levelű retket vásárolunk. A retket nagyon gondosan megmossuk, a gyökérrészt levágjuk. Leszedjük a zsenge, zöld leveleket és finom metéltre vágjuk. A retket héjastól nagyon vékony karikára szeleteljük. Az olajat a citromlével, tejszínnel elkeverjük, kissé megsózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a felvágott retekleveleket és a retket. Idényzöldségekkel dúsíthatjuk.
Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma az őszi-tavaszi fáradtság egyik hatékony ellenszere. Az ókori Kínában és Japánban gyógyszerként használták a retek számos változatát, magas rosttartalma tökéletes alapot szolgáltat a diétás étrendhez.
30 dkg trappista sajt 1 közepes tojás 1 púpos ek liszt Kb. 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítési idő:Keverjen el fokhagymát ecetet és olajat egy tálban az öntethez. 2. Helyezzen egy tálra salátaleveleket, majd rá a paradicsomszeleteket és a koktélparadicsomot, öntözd meg a szó...
Elkészítési idő: 10 percA burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, ezt követően meghámozzuk és felszeleteljük, egy tálba tesszük és hagyjuk hűlni. A tojásokat is megfőzzük, majd felvágjuk és hozzáadjuk...
Elkészítési idő: