4 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 dl tejszín,
pici só,
1/2 késhegynyi törött bors,
1 kávéskanál finomra vágott kapor,
késhegynyi édespaprika,
1 kávéskanál metélőhagyma,
1 kávéskanál cukor.
Személyenként 4 kisebb (hónapos) retek.
Friss, élénkzöld levelű retket vásárolunk. A retket nagyon gondosan megmossuk, a gyökérrészt levágjuk. Leszedjük a zsenge, zöld leveleket és finom metéltre vágjuk. A retket héjastól nagyon vékony karikára szeleteljük. Az olajat a citromlével, tejszínnel elkeverjük, kissé megsózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a felvágott retekleveleket és a retket. Idényzöldségekkel dúsíthatjuk.
Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma az őszi-tavaszi fáradtság egyik hatékony ellenszere. Az ókori Kínában és Japánban gyógyszerként használták a retek számos változatát, magas rosttartalma tökéletes alapot szolgáltat a diétás étrendhez.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük. Villával vagy krumplinyomóval áttörjük a tojásokat, összekeverjük a sajtkrémmel, mustárra...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Köretként vagy önálló étel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűLábasban vizet forraltam – éppen csak érje el a forrpontot –és adtam hozzá egy evőkanál ecetet. Először héjastól 10 mp-re a vízbe mártottam, majd merőkanálra ütöttem a tojásokat és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA bacon szalonnát grillen átmelegítjük. Ügyeljünk arra, hogy rövid ideig, s ezalatt összepondörödik, így lesz nagyon ínycsiklandozó és gusztusos. A gyümölcsöket megmossuk, felszel...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű