4 evőkanál olaj,
1 citrom leve,
1 dl tejszín,
pici só,
1/2 késhegynyi törött bors,
1 kávéskanál finomra vágott kapor,
késhegynyi édespaprika,
1 kávéskanál metélőhagyma,
1 kávéskanál cukor.
Személyenként 4 kisebb (hónapos) retek.
Friss, élénkzöld levelű retket vásárolunk. A retket nagyon gondosan megmossuk, a gyökérrészt levágjuk. Leszedjük a zsenge, zöld leveleket és finom metéltre vágjuk. A retket héjastól nagyon vékony karikára szeleteljük. Az olajat a citromlével, tejszínnel elkeverjük, kissé megsózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, a felvágott retekleveleket és a retket. Idényzöldségekkel dúsíthatjuk.
Magas vitamin- és ásványianyag-tartalma az őszi-tavaszi fáradtság egyik hatékony ellenszere. Az ókori Kínában és Japánban gyógyszerként használták a retek számos változatát, magas rosttartalma tökéletes alapot szolgáltat a diétás étrendhez.
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Szeleteld vékonyra a káposztát, a magjától megszabadított almát, a hámozott sárgarépát és az újhagymát. Keverd őket össze, amjd add hozzá a mandulát és az áfonyát. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük, majd fűszerezzük és forró olívaolajban kisütjük, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy t...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon alatta.) Közben a majonézből, a mustárból, a tejfölből stb. elkészítjük a má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű