80 dkg burgonya (lehetőleg kifli vagy saláta)
2-3 fej hagyma (salátának való pl. mogyoróhagyma, fehér- vagy lilahagyma)
5-6 nagyobb savanyított uborka
5 dl tejföl
1 dl majonéz
1 tk. mustár
2 szál szárzeller vagy egy kisebb darab zellergumó
1 dl citromlé
só
A krumplit megmossuk, megfőzzük sós vízben, de ne főzzük túl.
Közben a hagymát vékony szeletekre vágjuk, és beáztatjuk a citromlébe.
A tejfölt a majonézzel, a mustárral elkeverjük, beleszórjuk a leszűrt hagymát, az apró kockákra vágott uborkát, és belereszeljük a zellergumót vagy beleszórjuk az apró kockákra vágott szárzellert.
A megfőtt krumplit leszűrjük, kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját. Miután kihűlt, falatnyi darabokra vágjuk, besózzuk.
A burgonyát beleforgatjuk az ízesített tejfölbe, ha szükséges, még sózzuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Iszonyú laktató, egyáltalán nem egészséges, viszont nagyon finom.
Szükség szerint a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A főtt, húsvéti sonkát vékony csíkokra vágjuk, a tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk, majd ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellekről leitatjuk a nedvességet. Sózzuk, borsozzuk és vajjal jól megkenjük, és sütőben pirosra sütjük. Míg a csirke sül, a joghurtot elkeverjük a majonézzel, adunk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk és a savanyú uborkával együtt vékony kis csíkokra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz egy nagyon gyorsan elkészíthető, de mégis nagyon dekoratív és finom hidegtálra való étel. Persze elkészíthetjük csak egyszerűen reggelire vagy vacsorára is. A lényeg, hogy előre...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű