25 dkg túró
3 dkg tejföl
2 ek. olívaolaj
1/3 csokor (kb. 12 levél) medvehagyma
1 csapott tk. só
alma vékony karikákra vágva
pirított dió durvára vágva (elhagyható)
Hétvégén délutáni vendégek jönnek, és semmi ötleted, mivel kínáld őket? Legyen emlékezetesen finom, de azért egészséges és cukorbetegek/IR-esek szénhidrát diétájába is illeszthető? Használjuk ki, hogy lassan zöldellik a friss medvehagyma, keverjünk be gyorsan egy medvehagymás túrókrémet! Ez így még unalmasnak tűnik? Nem az, de csavarjunk egyet rajta! Lássuk, hogyan tehetjük izgalmasabbá és maradandó ízélménnyé! Mindennel együtt maximum 15 perces recept. :-
A diót száraz serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve illatosra pirítjuk néhány perc alatt, majd hagyjuk kihűlni. Ezután mozsárban durvára törjük. Meghámozzuk a zellert és a kézi re...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz üvegtésztát leforrázzuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ha már puha, ollóval kisebb darabokra tudjuk vágni. Alaposan megmossuk a gombát, a tönköket eltávolítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy doboz kefirt, 1 citrom levét keverjünk össze, Sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg a salátát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlívaolajon üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobom a megtisztított, felaprított májat. Fűszerezem (bors, kakukkfű, majoránna) - de nem sózom. Ha megpuhult a m...
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: Könnyű