5 tojás
5 dkg puha vaj
2 evőkanál tejföl
1 kiskanál dijoni mustár - ha nincs otthon, a sima is megteszi
só
A tojásokat tedd oda főni, a lobogástól számított tíz percre van szükségük, hogy elérjék a tökéletes keménységet. Amikor langyosra hűltek, akkor szedd le a héjukat, mosd meg őket, majd a fehérjét és a sárgáját válaszd külön.
Utóbbit törd össze egy villa segítségével, és vajjal keverd habosra. Add hozzá a mustárt és a tejfölt, illetve sózd meg ízlésed szerint. A tojásfehérjét aprítsd fel egészen kicsit darabokra, és a legvégén keverd bele.
Ízlésed szerint medvehagymát vagy snidlinget is apríthatsz bele, ettől még különlegesebb ízt kap.
500 g fejes káposzta 150 g sárgarépa (nyers, megpucolt) 55 g porcukor 0.5 teáskanál só 0.3 teáskanál feketebors (őrölt) 60 ml 2,8%-os tej 150 g majonéz 1 evőkanál fehérborec...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához A bacont kisütjük, kicsit kihűtjük, majd összemorzsoljuk. A salátaleveleket összevágjuk. A paradicsomot, avokádót, főtt tojást és főtt/grill csirkemellet felkockázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a karfiolt, majd bepanírozzuk:először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Ezután olajban megsütjük. Elkészítjük a salátát: Megf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű