5 tojás
5 dkg puha vaj
2 evőkanál tejföl
1 kiskanál dijoni mustár - ha nincs otthon, a sima is megteszi
só
A tojásokat tedd oda főni, a lobogástól számított tíz percre van szükségük, hogy elérjék a tökéletes keménységet. Amikor langyosra hűltek, akkor szedd le a héjukat, mosd meg őket, majd a fehérjét és a sárgáját válaszd külön.
Utóbbit törd össze egy villa segítségével, és vajjal keverd habosra. Add hozzá a mustárt és a tejfölt, illetve sózd meg ízlésed szerint. A tojásfehérjét aprítsd fel egészen kicsit darabokra, és a legvégén keverd bele.
Ízlésed szerint medvehagymát vagy snidlinget is apríthatsz bele, ettől még különlegesebb ízt kap.
Egy káposztának kikapjuk a torzsáját, majd csíkokra vágva beletesszük egy tálba. Vékonyra vágott sárgarépát adunk hozzá. A sót és a cukrot rászórjuk, hagyjuk állni pár percig. Össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzöm (én 2 személyre kb. 200 g-t főztem).A fél csirkemellet felkockázom, megfűszerezem (csirkesült fűszerkeverék, pár csipetnyi só, pár csipetnyi bors, 1 gerezd felap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított fokhagymagerezdeket enyhén sós tejben kb. 5 perc alatt félpuhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük. A mézet a citromlével, egy csipetnyi sóval, pár szem egész borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű