5 tojás
5 dkg puha vaj
2 evőkanál tejföl
1 kiskanál dijoni mustár - ha nincs otthon, a sima is megteszi
só
A tojásokat tedd oda főni, a lobogástól számított tíz percre van szükségük, hogy elérjék a tökéletes keménységet. Amikor langyosra hűltek, akkor szedd le a héjukat, mosd meg őket, majd a fehérjét és a sárgáját válaszd külön.
Utóbbit törd össze egy villa segítségével, és vajjal keverd habosra. Add hozzá a mustárt és a tejfölt, illetve sózd meg ízlésed szerint. A tojásfehérjét aprítsd fel egészen kicsit darabokra, és a legvégén keverd bele.
Ízlésed szerint medvehagymát vagy snidlinget is apríthatsz bele, ettől még különlegesebb ízt kap.
1. Egy nagyobb tálba a következő sorrendben rétegezzük a hozzávalókat: alulra gomba, rá a kukorica, alma, sonka, ananász, tojás, majd a hagymagyűrűk. 2. Végül terítsük szét szépen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta külső leveleit szedjük le (erre nem lesz szükség). A többi részt éles késsel vágjuk vékony csíkokra. Sózzuk, és fél órára tegyük félre. A sótól a káposzta levet ereszt,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKapustu a mrkvu nastrúhame do misy. Cibuľu a petržlenovú vňať nakrájame najemno. Pridáme k mrkve a kapuste, ochutíme soľou, korením a zmes dobre premiešame. V miske zmiešame všetk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz amarántot kb kétszerannyi vízben puhára főzzük (ha idő előtt elfogy a víz, pótoljuk). Felvágjuk a paradicsomot és a hagymát. Összekeverjük a hozzávalókat, ráöntjük az olajokat é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű