6 paradicsom
2 kígyóuborka
1 vöröshagyma vagy lila hagyma
200 g olívabogyó
200 g fetasajt
olívaolaj
só
oregánó
A paradicsomot és az uborkát kisebb szeletekre vagy kockára, a hagymát csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk az olívabogyót is.
Ízlés szerint sózzuk, oregánóval ízesítjük és meglocsoljuk olívaolajjal. Az egészet alaposan átforgatjuk és jól behűtjük.
Tálalás előtt a saláta tetejére halmozzuk a kisebb kockákra vágott fetasajtot.
A füstölt húsos szalonnát felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk. Hagyjuk kicsit hűlni. A majonézt, mustárt, tejfölt, sót és cukrot összekeverjük. A póréhagymát, uborkát, sajtot í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt tojásokat felvágjuk, hozzá savanyú uborka, alma kockákat adunk. A majonéz: 1 egész tojás, só, 1 tk mustár, bors, citromlé, 2 dl kókuszolaj
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát, a tarját, a sonkát és a sajtot vékony csíkokra szeleteljük, majd jól összekeverjük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. A tejfölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy doboz kefirt, 1 citrom levét keverjünk össze, Sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg a salátát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű