5 főtt tojás
1 lila hagyma
1 kígyóuborka
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál friss citromlé
3 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld
só, bors
A keményre főzött tojásokat feldaraboljuk és egy tálba tesszük. Az uborkát és a hagymát is felszeleteljük, hozzákeverjük. A majonézt, a citromlét, a tejfölt és a fűszereket összekeverjük, a salátára öntjük. Lehűtve fogyasztjuk.
A túrót, krémsajtot, tormát, 2 evőkanál tejföl, sót, borsot egy tálban mixerrel összekeverjük, hogy jó krémes legyen. A torma mennyisége növelhető ízlés szerint. A tejfölt kétszerr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézAz uborkát lereszeljük, besózzuk és egy fél órát egy szűrőben hagyjuk állni és lecsöpögni. A fél óra elteltével a maradék levét egy kanállal kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a görög j...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát karikákra szeljük vagy felkockázzuk. A megtisztított hagymát felszeleteljük. A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a paradicsommal, a hagym...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: Könnyű1. Először az öntetet készítjük el. Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és a bazsalikomot. 2. Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. 3. A...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű