5 főtt tojás
1 lila hagyma
1 kígyóuborka
4 evőkanál majonéz
2 evőkanál friss citromlé
3 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld
só, bors
A keményre főzött tojásokat feldaraboljuk és egy tálba tesszük. Az uborkát és a hagymát is felszeleteljük, hozzákeverjük. A majonézt, a citromlét, a tejfölt és a fűszereket összekeverjük, a salátára öntjük. Lehűtve fogyasztjuk.
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk. Amikor a tojások langyosra (de nem hidegre!) hűlnek, a sárgájukat villával összetörjük és a puha vajjal habosra keverjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészitjük a franciasalátát,megfőzzük a tojásokat,a leirás alapján megcsináljuk a zselatint is. Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal,belesimitjuk a saláta felét.Hosszában ráh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz őzgerinc formát alufóliával kibéleljük , Zsemlét vizben kiáztatjuk kinyomkodjuk , fűszerezzük ,nyers felvert tojást, apróra vágott kápiát, petrezselymet , snidlinggel összekev...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKiolajozott tepsibe rakjuk a felkarikázott virslik kb. háromnegyedét. Ezt megkenjük tejföllel. A tojásokat megfőzzük, felkarikázzuk, a virslire tesszük. Megkenjük tejföllel. Maradé...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű