menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű tepsis étel csirkemellből


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db csirkemell filé, 1 kg burgonya, 3 db zsemle, (vagy 2 szelet kenyér,) 0,5 l tej, 2 db tojás, 8 szelet lapkasajt, fűszerpaprika, ételízesítő, szerecsendió, ízlés szerint, 1cs petrezselyemzöld, olivaolaj, 3 gerezd fokhagyma, grillfűszer, só, bors ízlés szerint,

Elkészítés:


A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. Egy tepsibe terítjük, sózzuk, borsozzuk, és olajjal meglocsoljuk úgy, hogy egyenletesen érje mindenhol.

A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd ha megpuhult kinyomkodjuk és hozzáadjuk az egész tojást, az összevágott petrezselyem zöldet, a zúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Reszelt szerecsendióval és sóval ízesítjük. Majd összegyúrjuk, és gombócokat formálunk belőle.

A húsokat kiklopfoljuk, ízlés szerint fűszerezzük, a hússzeletekre 1-1 gombócot teszünk, majd rárakjuk a burgonya hasábokra és sülni a sütőbe tesszük, 40 percig lefedve pároljuk. Mielőtt teljesen megsülne, minden hússzeletre teszünk 1-1 szelet sajtot, és a sütőben rápirítjuk

Egytálételnek könnyű és finom 90 perc alatt elkészül, savanyúságot adok hozzá.

Egyszerű tepsis étel csirkemellből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal, fejedelm
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal, fejedelm

A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Debreceni csirkemell
Debreceni csirkemell

A csirkemelleket kicsontozzuk, lebőrözzük és az így kapott húsdarabokat hosszában fölszúrjuk. A vágatokba egy-egy debrecenit dugunk. A megtöltött húsdarabokat sóval bedörzsöljük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Ropogós csirkecomb
Csirkecomb - Ropogós csirkecomb

1. A csirkecombokat megtisztítom, megmosom, sózom, és befűszerezem. 2. A vöröshagymákat megpucolom és négybe vágom. 3. A combokat megkenem a hideg zsiradékkal és egy tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ínyenc csirkeszárnyak
Ínyenc csirkeszárnyak

Száraz serpenyőben pirítsd meg a koriandermagot és a római köményt, így még intenzívebben kijön az aromájuk. Majd őröld meg mozsárban, vagy kávédarálón. Keverd össze a többi hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk