Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Illatos omlós csirkemell


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell filé
3 db tojásfehérje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
5 evőkanál étkezési keményítő
4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz
200 ml ketchup
0.5 dl balzsamecet
0.5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 kk gyömbér (friss reszelt)
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
só ízlés szerint

Elkészítés:


A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
A csirke mellé egy kis tálkában kínáljuk. Rizst főzzünk hozzá.

Illatos omlós csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszeres fitness fasírt
Fűszeres fitness fasírt

Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. A finomra darált pulykahúshoz adjuk a fűszereket, és a paradicsomdarabkákat, kézzel jól összegyurmázzuk. A vajat és az olívaolajat teflonser...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Saslik csirkéből
Saslik csirkéből

A cukkinit, parasztkolbászt és...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levelestészta – gombás csirkemell töltelékkel
Levelestészta – gombás csirkemell töltelékkel

A csirkemelleket ketté vágjuk és zsebeket”hasítunk” rajtuk. A gombát feldaraboljuk, megpárolni az apróra vagdalt póréhagymán, és fűszerezzük. Amikor kihűlt, csirkemelleket megtöltj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós pikáns csirke szárnyak sütőben sütve
Ropogós pikáns csirke szárnyak sütőben sütve

A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatjuk a szárnyaka...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk