Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajttal és gombával töltött csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:


A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és beletesszük a húsokat, átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 30 percen át és már kínálhatjuk is! Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


A reszelt sajtot összegyúrom egész tojással.akkor nem folyik ki.
A panírozott verzióhoz egy jó tanács: a feltekert húst alufóliába csomagolni,a két végét megtekerni mint a szaloncukrot,és gyöngyöző vízben kb 15 percet abálni. Ha kihűlt,lehet panírozni,vagy akár fagyasztani is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell színes, kever
Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell színes, kever

Sajttal, tejszínnel sütött csirkemell A csirkemellet a vastagabb résznél késsel kicsit megvágjuk, klopfolóval óvatosan megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, m...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Illatos-omlós citromos csirke
Illatos-omlós citromos csirke

A csirkéhez A csirkemelleket csíkokra vágjuk és félretesszük. A tojásfehérjéket egy kevés vízzel enyhén felverjük, majd részletekben belekeverjük a keményítőt. A keményítős masszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Gyros
Csirkemell - Gyros

1. A hússzeleteket kiverem, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, folpackkal lefedve másnapig a hűtőbe teszem. 2. A gyrosnyársra húzom egymás után szépen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Pirított csirkemáj almával
Pirított csirkemáj almával

A májat leöblítjük, lecsepegtetjük, eltávolítjuk az inakat és a hártyákat. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk, a nagyobbik hagymát vékony karikákra, a közepeset vastagabb ge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk