menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos-almás szelet


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
egy csipet só,
7-8 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
12dkg zsír
1 tojás,
1 ek. tejföl,
reszelt citromhéj
Töltelék:
20dkg darált mák
3dl tej
5dkg búzadara
2 tojásfehérje
3 alma

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem pihenni amíg a tölteléket elkészítem.
A tejet a cukorral összemelegítem ,majd beleöntöm a mákot és a búzadarát és kevergetve 2-3 percig főzöm.Leveszem a tűzről és beleteszem a meghámozott,lereszelt kicsit kinyomkodott almát,összekeverem és hagyom hűlni.A tojásfehérjét kemény habbá verem majd óvatosan hozzáforgatom a kihűlt almás mákhoz.
A tésztát megfelezem,kinyújtom tepsiméretűre(20x25)ráhalmozom a tölteléket,utána ráteszem a másik lapot....megszurkálom villával és előmelegített sütőben 180fokon megsütöm...kb 30 perc,de ez sütőfüggő.

Mákos-almás szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kati
Tizenötperces serpenyős angol süti – bögrésen
Tizenötperces serpenyős angol süti – bögrésen

1. A tésztát összegyúrjuk. Én először nagyjából össze szoktam egyébként villával kavarni, és csak a végén gyúrom, akkor egy perc alatt kész is. A csokit már csak akkor gyúrjuk bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Sarolta
Párizsi krém, ganache
Párizsi krém, ganache

A ganache a későbbi felhasználástól függően sokféle lehet, de minden esetben jó minőségű csokoládéból és tejszínből készül. A ganache-hoz általában vajat is szokás adni, ettől sely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Barackos túrófelfújt
Barackos túrófelfújt

Áttörjük a túrót, és simára keverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a citrom levével meg reszelt héjával. A tojások kemény habbá vert fehérj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klára
Darálós keksz
Darálós keksz

A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd az egészet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a reszelt citromhéjat és jól összegyúrjuk. Ha nagyon morzsalékos a tészt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk