Mákos réteg:
25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
10 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
1 cs.van.cukor
Piskóta:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz
Krém:
4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
15 dkg margarin
13 dkg porcukor
1 cs.van.cukor
Máz:
15 dkg olvasztott csokoládé
3 evőkanál olaj
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk. Piskótához a fehérjét a cukorral felverjük,hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját és a vizet,ezzel,is verjük,majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A mák tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát.180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből,lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.A piskóta lesz az alja a süteménynek. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel,van.cukorral felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. A főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a mákos rétegre simítjuk, a tetejét csokimázzal bevonjuk.
Az omlós tészta viszonylag olcsó, elkészítése gyors és egyszerű. Számtalan variációs lehetőséggel készül, sütés után ropogósan lágy. Az omlós tészta esetében is nagyon fontosak...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatom. Az lisztben elmorzsolom a margarint és hozzáadom az élesztőt és a többi hozzávalót. Sima tésztát gyúrok belőle. Nem kell keleszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűGőz fölött összeolvasztjuk és simára keverjük a tejet,vajat,cukrot,kakaót.Mikor szép sima,hozzáöntjük a darabolt kekszhez és összekeverjük.Folpackba becsomagoljuk,formázzuk és hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután kidíszítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű