menu

Családireceptkönyv.hu

Pácolt pulykamell kréker bundában sütve recept


Írta:

Elk. idő: Fél óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg pulykamell
4 dl joghurt (vagy kefir)
20 dkg keksz (sós kréker)
0.5 kk gyömbérpor
0.5 kk curry por
chilipehely ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
2 dl napraforgó olaj (sütéshez)

Elkészítés:


Elkeverjük a joghurtot a gyömbérrel, curryvel, chilivel és a zúzott fokhagymával.
A húst felszeleteljük, sózzuk, majd a joghurtos masszába forgatjuk, lefedjük a tálat, és egy éjszakára hidegre tesszük.
Másnap megdaráljuk a krékert, a masszából kiemelt hús szeleteket ebben forgatjuk meg, úgy mintha paníroznánk, kicsit rá is nyomkodjuk a kréker morzsát.
Bő olajban kisütjük oldalanként kb. 4-5 perc alatt, papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Tipp: ízlés szerint csirkemellből is készíthetjük.

Pácolt pulykamell kréker bundában sütve recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Roston sült fürj
Roston sült fürj

1. A fürj előkészítéséhez szárnyasvágó kést használunk. Levágjuk a hátcsont egyik feléről a húst, majd eltávolítjuk a hátcsontot (1. kép). Kivesszük a belsőséget, levágjuk a nyakát...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemáj - Grillezett csirkemáj bacon köntösben
Csirkemáj - Grillezett csirkemáj bacon köntösben

1. A csirkemájakat megtisztítjuk, szárazra töröljük. 2. A chilit apróra vágjuk. 3. A májakat fűszerezzük és méretüktől függően 1-2 szelet baconba tekerjük. 4. A betekert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sajttal Gombával Töltött Csirkemell
Sajttal Gombával Töltött Csirkemell

1 nagy csirkemell 2 dl tej 4 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 15 dkg gomba (konzerv) petrezselyemzöld 10 dkg reszelt ementáli olívaolaj s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros csirkefalatok zöldborsóval
Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk