50 dkg pulykamell
4 dl joghurt (vagy kefir)
20 dkg keksz (sós kréker)
0.5 kk gyömbérpor
0.5 kk curry por
chilipehely ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
2 dl napraforgó olaj (sütéshez)
Elkeverjük a joghurtot a gyömbérrel, curryvel, chilivel és a zúzott fokhagymával.
A húst felszeleteljük, sózzuk, majd a joghurtos masszába forgatjuk, lefedjük a tálat, és egy éjszakára hidegre tesszük.
Másnap megdaráljuk a krékert, a masszából kiemelt hús szeleteket ebben forgatjuk meg, úgy mintha paníroznánk, kicsit rá is nyomkodjuk a kréker morzsát.
Bő olajban kisütjük oldalanként kb. 4-5 perc alatt, papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Tipp: ízlés szerint csirkemellből is készíthetjük.
A húst mossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése. A mártást összekeverjük a hozzávalókból. Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2-2 szelet bacont és 1-1 szelet trappista sajtot. A csirkemelleket összehajtjuk, lisztbe, felv...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes1. A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. 2. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementálit...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMellszeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk. Tepsibe helyezzük, majd reszelt sajttal felvert tojással leöntjük. Rétegezzük. Tetejére tojásos réteg kerüljön. Addig sütjük kb 160 fokon...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű