50 dkg pulykamell
4 dl joghurt (vagy kefir)
20 dkg keksz (sós kréker)
0.5 kk gyömbérpor
0.5 kk curry por
chilipehely ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
2 dl napraforgó olaj (sütéshez)
Elkeverjük a joghurtot a gyömbérrel, curryvel, chilivel és a zúzott fokhagymával.
A húst felszeleteljük, sózzuk, majd a joghurtos masszába forgatjuk, lefedjük a tálat, és egy éjszakára hidegre tesszük.
Másnap megdaráljuk a krékert, a masszából kiemelt hús szeleteket ebben forgatjuk meg, úgy mintha paníroznánk, kicsit rá is nyomkodjuk a kréker morzsát.
Bő olajban kisütjük oldalanként kb. 4-5 perc alatt, papírtörlőre szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Tipp: ízlés szerint csirkemellből is készíthetjük.
A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkéhez A csirkemelleket csíkokra vágjuk és félretesszük. A tojásfehérjéket egy kevés vízzel enyhén felverjük, majd részletekben belekeverjük a keményítőt. A keményítős masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet 8-12 szeletre vágjuk, egy tálba rakjuk. A majonézt a szójaszósszal összekeverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük. Letakarva, hűtőszekrényben érleljük egy éjjelen á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm… ekkor mehet bele a gomba, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű