1 kg csirkemell
2 kanál liszt
kis kanál piros paprika
majoranna
bors
só
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
15 dkg füstölt sajt
póréhagyma
2 dl tejföl
vaj
A csirkemellet kicsontozzuk, és feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával összekeverjük, és beleforgatjuk a húsokat. Egy kivajazott tepsibe fektetjük a csirkét, és a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rárakjuk a felkarikázott póréhagymát, és megszórjuk reszelt sajttal, majd a végén olajjal elkevert tejfölt öntünk a tetejére. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütjük, a végén vegyük le az alufóliát. Vegyes párolt zöldséggel tálaljuk
Az öntethez összekeverem a szójaszószt, az almaecetet, a ketchupot, a mézet és a fokhagymát, majd félreteszem. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, na...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHúst megmossuk, csíkokra vágjuk. Egy tálban beleöntjük a grillfűszert és annyi olajat, hogy szépen eltudjuk keverni a fűszer-keveréket.Majd belekeverjük a húst és félretesszük. Vö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat az ételízesítő kivételével, és kisebb gombócokat formázunk a masszából. A gombócokat ételízesítős vízben megfőzzük. A megfőtt gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához először kikeverjük az öntetet: összekeverjük a mandarin levét a chilszósszal (pl. Sriracha, vagy Tabasco), a mézzel, hozzáadjuk a reszelt mandarinhéjat, a reszelt gyömb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű