• 1 kg csirkemell
• 1 póréhagyma
• 2 kaliforniai paprika
• 3 paradicsom
• 1 lestyán levél
• só, bors
• olaj
A húst nagy szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Az olajat felhevítjük és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk és apróra vagdossuk, egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. A meghámozott paradicsomot és a lestyán levelet összeturmixoljuk és felöntjük vele a hagymát és a paprikát, majd hagyjuk főni. Miután felfőtt sózzuk és borsozzuk, hagyjuk még néhány percig főni és levesszük a tűzről, leöntjük vele a sült csirkemellet. Már fogyaszthatjuk is a szószos csirkénket.
A hús csodás és gyorsan megsül, a szósz pedig elképesztően ízletes! Rizottóval, vagy burgonyával is tálalhatjuk.
A csirkehúst megmossuk, és ízlés szerint befűszerezzük. (használhatunk fűszersót, de akár pácot is, melybe előző nap célszerű bepácolni) A zöldségeket nagyobb darabokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítom. Ráteszem a piros paprikát. Megkeverem, mielőtt odakapna. Felöntöm annyi vízzel, hogy ízesíteni tudjam. Hozzáadom a combokat é...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesElőször is a hozzávalókat a hagymát, az erős paprikát a kaliforniai paprikát összevágtam. A csirkecombokat jól megmostam, majd bedörzsöltem a fűszersóval és a kizsírozott tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kissé lapjára, 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Olyan sütő edényt választunk, amit a szeletelt baconnal könnyen ki tudunk bélelni, úgy, hogy az edényből...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű