4 db csirkemell filé
egy vöröshagyma
10-12 db csiperke gomba (kb 20 dkg)
petrezselyemzöld
só, bors
egy csomag mozzarella
10 dkg reszelt kapuvári félzsíros sajt
2 evőkanál olaj
egy teáskanálnyi vaj
két kis paradicsom
1 evőkanál rozsliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet. A mell filéket kinyitjuk egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt pirítjuk,majd félretesszük.
A lisztet összekeverjük a paprikával és a hús szeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe.
Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba ( vagy jénaiba).
Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarella szeleteket, meglocsoljuk a gombás zafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot,meghintjük reszelt sajttal, díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöld levelet. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük.
Lehet köretként rizst,vagy krumplipürét kínálni.Természetesen saláta sem maradhat el. Én paradicsomos salátát tálaltam.
Pulykamellel is elkészíthető.
A csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem. A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágva sóval, borssal, oreganóval pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. 1 dl vizet összekeverünk paradicsompürével és kevés édesítőszerrel. Rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű250 g csirke (főtt vagy sült) 2 tk mustár 2 db csemegeuborka 3 ek majonéz só ízlés szerint bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA snidlinget, bazsalikomot, oreganot apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. Az apróra vágott zöld fűszereket elkeverjük a krémsajttal, majd ízesítjük s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű