menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos-gombás csirkemell


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db csirkemell filé
egy vöröshagyma
10-12 db csiperke gomba (kb 20 dkg)
petrezselyemzöld
só, bors
egy csomag mozzarella
10 dkg reszelt kapuvári félzsíros sajt
2 evőkanál olaj
egy teáskanálnyi vaj
két kis paradicsom
1 evőkanál rozsliszt
1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítés:


A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet. A mell filéket kinyitjuk egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük.

Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt pirítjuk,majd félretesszük.

A lisztet összekeverjük a paprikával és a hús szeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba ( vagy jénaiba).

Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarella szeleteket, meglocsoljuk a gombás zafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot,meghintjük reszelt sajttal, díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöld levelet. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és egy kicsit úgy sütjük.

Lehet köretként rizst,vagy krumplipürét kínálni.Természetesen saláta sem maradhat el. Én paradicsomos salátát tálaltam.

Pulykamellel is elkészíthető.

Sajtos-gombás csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Narancsos csirke
Narancsos csirke

1. A csirkecombokat sóval, borssal és kakukkfűvel ízlés szerint befűszerezzük. 2. A mézet összekeverjük a mustárral és egy fél narancs levével. Ezzel a keverékkel alaposan beken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csibefasírt
Csibefasírt

Ha panírozod akkor kevés liszt, tojás( max 2 db),zsemlemorzsa és a sütéshez kb. 6-8 dl olaj.

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
 Hogyan készül a töltött csirkecomb
Hogyan készül a töltött csirkecomb

A csirkecombokat besózta és befűszerezte borssal ..a zsemlét megáztatta majd petrezselymet megvágta apróra ..a zsemlét kinyomkodta hozzáadta a petrezselymet majd tett hozzá kenőmáj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rántott csirkecomb zöldfűszeres bundában ropogós zöl
Rántott csirkecomb zöldfűszeres bundában ropogós zöl

A fejessalátát mosd meg, és csöpögtesd le róla a vizet. Az öntet hozzávalóit turmixold össze és forgasd össze a felcsíkozott vagy kézzel kisebbre tépkedett salátával. Hűtsd be. Mo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk