40 dkg teljeskiörlésű liszt
10 dkg rozsliszt
1 púpozott teáskanál só
2 dkg élesztő
3 dl víz
Hozzávalókat egy tálba összeöntöm, majd dagasztógépbe a legmagasabb fokozaton 10 percig dagasztom. A “tésztát” 15-20 percig állni hagyon, majd ha a sikérváz megerősödik még egyszer átgyúrom - a felesleges gázokat kinyomkodom. Kenyérformába rakom, majd 40-60 percet kelesztem. Sütés előtt ecsettel átkenem a kenyér felületét vízzel és bevagdosom késsel. Kb. 220 - 235 fokon 40 - 50 percig sütöm gőzös légtérben. Ez annyit tesz, hogy mikor bekapcsolom a sütőt, teszek az aljába egy tepsit és bele 5 dl vizet. Ha megsült, kiveszem a sütőből és két fakanálra fektetem, hogy hűlés közben alulról is kapjon levegőt.
A krémsajthoz add hozzá a vajat és a cukrot, és robotgéppel keverd habosra. Szitáld bele a lisztet, dobd bele a csipetnyi sót, majd alaposan gyúrd össze a tésztát, és válaszd kétfe...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KözepesLangyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsiradékot benne. Közepébe öntjük a fel...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntünk 3 dl tejet, elkeverjük. 1 dl tejet meglangyosítunk, 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk a bele morzsolt élesztőt. A liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy dl langyos tejbe szórjuk a cukrot és az élesztőt. Összekeverjük a többi szárazanyagot. Ha felfutott az élesztő, azt is hozzáadjuk, majd a tejjel, joghurttal, olajjal jól formáz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű