40 dkg teljeskiörlésű liszt
10 dkg rozsliszt
1 púpozott teáskanál só
2 dkg élesztő
3 dl víz
Hozzávalókat egy tálba összeöntöm, majd dagasztógépbe a legmagasabb fokozaton 10 percig dagasztom. A “tésztát” 15-20 percig állni hagyon, majd ha a sikérváz megerősödik még egyszer átgyúrom - a felesleges gázokat kinyomkodom. Kenyérformába rakom, majd 40-60 percet kelesztem. Sütés előtt ecsettel átkenem a kenyér felületét vízzel és bevagdosom késsel. Kb. 220 - 235 fokon 40 - 50 percig sütöm gőzös légtérben. Ez annyit tesz, hogy mikor bekapcsolom a sütőt, teszek az aljába egy tepsit és bele 5 dl vizet. Ha megsült, kiveszem a sütőből és két fakanálra fektetem, hogy hűlés közben alulról is kapjon levegőt.
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk,a langyos vizet fokozatosan adjuk hozzá.Az olaj miatt lehet,kevesebb folyadék is elég. Egy rugalmas,szép fényes tésztát kell kapnunk A kenyér sütő gépbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA blundel tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukrozott kakaóval. Feltekerjük és 1-2 cm-s szeletekre vágjuk. 35 percet kelesztjük. 210 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű