menu

Családireceptkönyv.hu

SZÉKELY GOMBA


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gomba, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1-2 evőkanál mustár, 1 evőkanál étolaj, csipetnyi őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, só.

Elkészítés:


Az olajon állandóan kevergetve 4-5 percig pirítjuk az apró kockákra vágott hagymát és a nagyon vékonyan fölszeletelt sárgarépát és petrezselyemgyökeret. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, megborsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a víz elpárolog és a répafélék megpuhulnak. Amikor a víz elpárolgott, rászórjuk a répára a megtisztított, összevágott gombát, megsózzuk, megszórjuk paprikával, és elfőzzük a gomba levét is. Végül belekeverjük az ételbe a tejfölt, amivel még egyszer összeforraljuk. Ha kell, még utánaízesítjük sóval, borssal, mustárral.

Tésztával, nokedlivel vagy rizzsel tálaljuk.

SZÉKELY GOMBA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viki
Pizza
Pizza

Mindent összekeverni, dagasztani, ki lapogatni kerek formára, dagasztani, majdnem készre sütni :-) Feltéttel megpakolni és készre sütni!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros sertéscomb.
Mustáros sertéscomb.

A húst ízlés szerint felkockázni. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet apróra felvágni. Egy edénybe beleönteni az olajat, és felhevíteni, majd hozzáadni az alaposan lecsepeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Húsgombóc bakonyi módra
Húsgombóc bakonyi módra

A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsirad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns zöldséges egytál virslivel
Pikáns zöldséges egytál virslivel

Megtisztítjuk a krumplit és felkockázzuk. A pórét és a fokhagymát felkarikázzuk. Felhevítjük a libazsírt, ebben megpörgetjük, és egy darabig közepes lángon pároljuk ezeket és a fe...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk