25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 ek cukor
fél dl rum/ 1 ek rumaroma/ fél dl kávé
krémhez:
3 cs főzős karamell ízű pudingpor
1 l tej
0,5 l Hulala ( vagy cukrász tejszín )
4 db nagy “Sport Szelet” csokoládé
A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk,
Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (a zacskón olvasható utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. Én gőz fölött olvasztottam. Próbáltam mikróban , de ott nagyon hamar karamellizálódik. Szerintem biztonságosabb gőz fölött Ez kerül a tetejére.
Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
Pici tej.annyi hogy nyújtható legyen.5 részre osztani,és lisztezett tepsi hátulján kisütni.Először a krémet főzzük meg hogy csak langyos legyen mikor a lapokra kenjük!!!!!!!!!!!!!!...
Elkészítési idő:A margarint, porcukrot, tojást, vizet, kókuszreszeléket, sütőport és a lisztet összegyúrjuk. Pici kifliket készítünk (kisebbet, mint a kisujjunk). Sütőpapírral bélelt tepsire tess...
Elkészítési idő: 30 minMelegítsd elő a sütőt 175 fokra. Először készítsd el a morzsát. Ehhez a lisztet, a barna cukrot és 5 dkg kristálycukrot keverj össze egy tálban. Add hozzá a felkockázott, hideg...
Elkészítési idő: 1 óra 45 perc