Kakaós tésztához:
6 tojás sárgája
3 dl tejföl
15 dkg cukor
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
Kókuszos tésztához:
15 dkg cukor
6 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
6 tojás sárgája
6 ek porcukor
3 evőkanál finomliszt
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
Tetejére:
10 dkg étcsoki
kevés tej /kb 1 dl/
1 ek vaj
A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét keményre felverjük a cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel, a cukorral, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, majd arányos távolságra egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá. A tetejét befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A tojás sárgáját a porcukorral, a liszttel, a tejjel, a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a margarint.
Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, majd megkenjük a krém kétharmadával. Ráillesztjük a tészta másik felét, rákenjük a megmaradt krémet. A csokit a tejjel gőz fölött felolvasszuk simára és a végén beletesszük a vajat, kicsit hagyjuk hűlni, majd a kész sütire simítjuk.
A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a cukrot és összekeverjük. A margarint meglangyosítjuk,/kissé olvadjon meg/, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojással,...
Elkészítési idő:--A tojásokat habverővel verjük fel, keverjük hozzá a cukrot és verjük tovább. --A lisztet is öntsük hozzá és habverővel keverjük össze. --Az almát mossuk meg, ha szeretnénk me...
Elkészítési idő: 30Almatöltelék: 1 kg tisztított, reszelt almát pároljunk meg, míg leve elfő, majd 10 dkg cukorral keverjük, s fahéjjal ízesítjük. Amennyiben jó érett az alma, párolás nélkül is...
Elkészítési idő: