Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

RÓZSIKA csíkos (diós-mákos-kakaós) sütije


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8-10 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
3 x 1,5 dl tejföl (3 kis pohár)
3 x 1 tojás
3 x 1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 x 5 evőkanál liszt
3 x 5 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál kakaópor
5 evőkanál darált mák
5 evőkanál darált dió

A krémhez:
1 liter tej
10 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
15 dkg porcukor (eredetileg 25 dkg)

A tetejére:
Pár evőkanál darált dió, csokireszelék, tortadara, kókuszreszelék stb. és fél szem diók

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Három egyforma sütőpapír darabot vágunk. Az elsővel kibéleljük a tepsit. 1 egész tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál szódabikarbónát. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 evőkanál darált diót. A masszát a kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és megsütjük. Míg az első tészta sül, elkészítjük a második adag masszát, csak a dió helyett mákot teszünk bele. Ha az első adag tészta kisült, deszkára borítjuk. A tepsibe új adag sütőpapírt teszünk, és a mákos masszát az előzőhöz hasonlóan kisütjük. Ugyanígy készítjük el a kakaós tésztát, de azt benne hagyjuk a tepsiben.
A tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett beleszórjuk a grízt, vagyis a búzadarát. Addig főzzük kevergetve, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, érdemes az edényt hideg vízbe állítani, hogy gyorsabban hűljön. A vajat habosra keverjük a cukorral , és mikor a tejbegríz kihűlt, akkor azt is belekeverjük.
A krémet háromfelé osztjuk. A tepsiben maradt kakaós tésztát megkenjük. Ráborítjuk a mákosat, és a második réteg krémet is rákenjük. A diós megy a tetejére, de a sorrenden lehet változtatni, attól függően, mit teszünk a tetejére.
Végül a sütemény tetejét is megkenjük a harmadik adag krémmel, és rászórjuk a darált diót, a csokireszeléket, vagy ami van. A fél diók is jól mutatnak rajta. Hűtés után vágjuk kockákra.
Ha kevesebb krémet készítünk, akkor a felső tésztaréteget elég ha meghintjük porcukorral, de anélkül is finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a süti eredetileg a Rezi mákos !

RÓZSIKA csíkos (diós-mákos-kakaós) sütije

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
PISKÓTA TEKERCS nagyon jó
PISKÓTA TEKERCS nagyon jó

A tojásokhoz adom a cukrot és habosra keverem.hozzáadom a forró vizet, pár perc keverés utána fakanállal belekeverem a lisztet. 150 fokon kb 20 perc,TŰPRÓBA. kiborítom a piskótát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
3bit szelet
3bit szelet

◾️A tojások fehérjét az édesítővel habbá verjük. ◾️Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. ◾️Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a diót és 1...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diós kocka rumos krémmel
Diós kocka rumos krémmel

A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd összekeverjük a toj...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Mamut szelet
Mamut szelet

A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vízzel. A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a darált dióval, majd a kikavart tojáshoz adjuk. A tojások fehérjét felverjük és a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk