1 kg feketeribizli, 2-3 szegfűszeg, 1 db fahéj, 1 l gyümölcspálinka, 75 dkg cukor.
A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a pálinkát. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Utána átszűrjük és üvegekbe töltjük.
A répákat meghámozzuk, az almákat szintén és a magházukat eltávolítjuk. A répát karikára, az almát kisebb darabokra vágjuk. A citromot jól megmossuk, felkarikázzuk és az egészet e...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűForraljuk fel a vizet. Tegyük bele a cukrot, gyömbért és a reszelt citromhéjat. Főzzük 15 percig, néha keverjük meg közben. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a 2 citrom levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztára mosott leveleket, és minden hozzávalót, a cukor kivételével egy éjszakán át áztatjuk. Másnap hozzáadjuk a cukrot és felkeverjük, majd el kezdjük főzni. Kicsit sűrítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű