görögdinnye
citromfű, menta
citrom- vagy vaníliafagylalt
jégkocka
méz az édesítéshez
Vannak a nyárnak olyan napjai, amikor legszívesebben mindent hideg folyadékként fogyasztanánk. Ilyenkor készítsünk italt a dinnyéből is. Ezekbe az italokba az ízetlenebb példányokat is elhasználhatjuk, hiszen akár édesíthetjük is.
A jól behűtött dinnyét vágjuk szeletekre és egy villával kaparjuk ki a magjait. Az egészben ez a legtöbb munkát igénylő lépés, de nem lehet kihagyni. A felkockázott gyümölcshúst és a citromfagylaltot tegyük turmixgépbe vagy a botmixerrel pépesítsük simára.
Néhány citromfű és/vagy menta levelet vágjunk csíkokra és azt is turmixoljuk bele.
A tetejére szaggatunk egy galuskát vanília fagyiból. Ha a dinnye nem elég édes, kanál mézzel ízesíthetjük.
Készíthetjük sárgadinnyéből is, akkor kevés vizet is adhatunk hozzá, mert sűrűbb pép lesz belőle. A sárgadinnye még finomabb lesz egy csipetnyi fahéjtól
A chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húst durva kockákra vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük. Az avokádót kiemeljük a héjból, durva darabokra vágjuk. A te...
Elkészítési idő: 10 perca hozzávalókat keverjük jól el, majd az előre felmelegített tejet apránként keverjük bele, úgy, hogy csomómentes legyen. A végén még egy kicsit feltesszük a tűzre, pár perce, közb...
Elkészítési idő:A mandulás horchata (ejtsd: orcsátá) egyfajta mandulatej, amit Spanyolországban általában nyáron, frissítőként fogyasztanak. Én télen csináltam, és most is nagyon jól esett. Talán...
Elkészítési idő: 15 perc