görögdinnye
citromfű, menta
citrom- vagy vaníliafagylalt
jégkocka
méz az édesítéshez
Vannak a nyárnak olyan napjai, amikor legszívesebben mindent hideg folyadékként fogyasztanánk. Ilyenkor készítsünk italt a dinnyéből is. Ezekbe az italokba az ízetlenebb példányokat is elhasználhatjuk, hiszen akár édesíthetjük is.
A jól behűtött dinnyét vágjuk szeletekre és egy villával kaparjuk ki a magjait. Az egészben ez a legtöbb munkát igénylő lépés, de nem lehet kihagyni. A felkockázott gyümölcshúst és a citromfagylaltot tegyük turmixgépbe vagy a botmixerrel pépesítsük simára.
Néhány citromfű és/vagy menta levelet vágjunk csíkokra és azt is turmixoljuk bele.
A tetejére szaggatunk egy galuskát vanília fagyiból. Ha a dinnye nem elég édes, kanál mézzel ízesíthetjük.
Készíthetjük sárgadinnyéből is, akkor kevés vizet is adhatunk hozzá, mert sűrűbb pép lesz belőle. A sárgadinnye még finomabb lesz egy csipetnyi fahéjtól
1 narancs, 1 citrom és fél grépfrút levét kinyomjuk, ha szükséges, cukorral ízesítjük. Frissen kínáljuk. (A grépfrút fehér részeit teljesen szedjük le!)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókusztejet melegítsétek fel, töltsétek csészékbe, és adjátok hozzá a kávét. Tegyétek bele kókuszolajat és a mézet, majd áztassátok bele 5-7 percre a teafiltert. Ha letelt az idő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy shakerbe belereszeljük az epreket (vagy szétnyomjuk, hogy szósz állagú legyen). Porcukrot is teszünk bele, mondjuk kezdetnek 2-3 evőkanállal. Utána majd még lehet beletenni, h...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű