Családireceptkönyv.hu

Pezsgős koktélok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db 1,8 dl-es pohárhoz
a bodzás-zöldalmáshoz:
1,2 dl pezsgő
1 evőkanál bodzaszörp
50 ml zöldalmaital
1 evőkanál limelé
a narancsos-ananászoshoz:
1 dl pezsgő
50 ml dl frissen facsart narancslé
20 ml ananászlé
1 evőkanál narancslikőr
a málnáshoz:
1,4 dl pezsgő
kb. 10 szem málna (lehet fagyasztott is)
2 evőkanál málnaszörp
2 teáskanál cukor
1 teáskanál citromlé

Elkészítés:


A hozzávalók arányát ízlés szerint változtathatjuk. A bodzás-zöldalmás összeállítása: a szörpöt, a limelevet és a zöldalmaitalt pohárba öntjük, majd feltöltjük a pezsgővel.

A narancsos-ananászos összeállítása: a hozzávalókat pezsgőspohárba töltjük.

A málnás összeállítása: a málnaszemeket összetörjük vagy turmixoljuk, hozzákeverjük a szörpöt, a cukrot és a citromlevet. Pezsgőspohárba töltjük és felöntjük a pezsgővel.

Pezsgős koktélok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
LEVENDULASZÖRP
LEVENDULASZÖRP

4 ll víz,3 kg cukor- szirupot főzök. Lekapcsolom a gázt, beleteszek 4 citrom levét és egy nagy csokor friss levendulát szárastól. 1 napot ázik, szűröm, forralom, üvegbe öntöm.5 per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
HÁZI TOJÁSLIKŐR II.
HÁZI TOJÁSLIKŐR II.

A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, foylamtos kevergetés mellett hozzáadjuk a lehűtött, felforralt tej et, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Csokilikőr
Csokilikőr

Elkészítés: A tejet és a tejszínt összeforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral, külön edényben felolvasztjuk az étcsokit, azt is hozzákeverjük, az 1 ek. kakaóporral együtt, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almabólé alkoholmentesen
Almabólé alkoholmentesen

Az almalevet öntsük lábasba és kezdjük el főzni. Ízlés szerint tegyünk bele cukrot és fahéjat. ha felforrt, poharakba töltjük és jóízűen megisszuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk