1 db 1,8 dl-es pohárhoz
a bodzás-zöldalmáshoz:
1,2 dl pezsgő
1 evőkanál bodzaszörp
50 ml zöldalmaital
1 evőkanál limelé
a narancsos-ananászoshoz:
1 dl pezsgő
50 ml dl frissen facsart narancslé
20 ml ananászlé
1 evőkanál narancslikőr
a málnáshoz:
1,4 dl pezsgő
kb. 10 szem málna (lehet fagyasztott is)
2 evőkanál málnaszörp
2 teáskanál cukor
1 teáskanál citromlé
A hozzávalók arányát ízlés szerint változtathatjuk. A bodzás-zöldalmás összeállítása: a szörpöt, a limelevet és a zöldalmaitalt pohárba öntjük, majd feltöltjük a pezsgővel.
A narancsos-ananászos összeállítása: a hozzávalókat pezsgőspohárba töltjük.
A málnás összeállítása: a málnaszemeket összetörjük vagy turmixoljuk, hozzákeverjük a szörpöt, a cukrot és a citromlevet. Pezsgőspohárba töltjük és felöntjük a pezsgővel.
4 ll víz,3 kg cukor- szirupot főzök. Lekapcsolom a gázt, beleteszek 4 citrom levét és egy nagy csokor friss levendulát szárastól. 1 napot ázik, szűröm, forralom, üvegbe öntöm.5 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, foylamtos kevergetés mellett hozzáadjuk a lehűtött, felforralt tej et, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejet és a tejszínt összeforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral, külön edényben felolvasztjuk az étcsokit, azt is hozzákeverjük, az 1 ek. kakaóporral együtt, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almalevet öntsük lábasba és kezdjük el főzni. Ízlés szerint tegyünk bele cukrot és fahéjat. ha felforrt, poharakba töltjük és jóízűen megisszuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű